Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: «Ηλιόλουστη» Κυριακή…

Σπουδαίες νίκες για Νέστο (2-0 το Άβατο) και Αετό Ορφανού (0-3 στην Αλεξανδρούπολη και ισοπαλία χωρίς γκολ για την Πέρνη στην Ξάνθη με τον Ορφέα

Κυριολεκτικά και μεταφορικά η Κυριακή (11/11) ήταν… ηλιόλουστη για τις 3 ομάδες της Καβάλας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μιας και κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Ο Νέστος και ο Αετός ήθελαν νίκες με Άβατο και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, ενώ η Πέρνη ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη με τον Ορφέα!

Νίκη…κορυφής στην Χρυσούπολη

Εκμεταλλευόμενος το «στραβοπάτημα» του Ορφέα στην Ξάνθη, ο Νέστος βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το σπουδαίο όσο και δύσκολο 2-0 επί του Άρη Αβάτου. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με ένταση, πάθος, διαπληκτισμούς προπονητών (αποβλήθηκε ο Μαραντάς του Αβάτου), με την ομάδα της Χρυσούπολης να είναι να είναι πιο αποτελεσματική και να παίρνει τη νίκη. Ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε στο 15ο λεπτό με σουτ του Κάθαριου που έκανε το 1-0, ενώ 5 λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με εύστοχο πέναλτι του Αλέξη Μελισσόπουλου, το οποίο καταλογίστηκε σε ανατροπή του Γκουτσίδη και αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Στις αρχές του 2ου μέρους ο Σαρηγιαννίδης είχε δοκάρι και ένα σουτ που έδιωξε ο Χαραλαμπίδης, που έκανε το ίδιο λίγο αργότερα σε σουτ του Δόντσου. Ο Νέστος παρατάχθηκε στον αγώνα με την εξής σύνθεση: Χαραλαμπίδης, Μαϊδανός, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιαν, Ευθυμιάδης (65’ Ν. Μελισσόπουλος), Νύκταρης (55’ Παπαδόπουλος), Φ. Τζαμπέγια, Αλ. Μελισσόπουλος, Γκουτσίδης (86’ Τζελέπης), Καθάριος (72’ Γ. Τζαμπέγια).

Μίλησες στο τέλος ο Αετός…

Παίζοντας στην έδρα μιας ομάδας που ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, ηγ αποστολή του Αετού Ορφανού δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο με 3 γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα κατάφερε να πάρει το μεγάλο «διπλό» και ανεβεί στην 2η θέση. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά οι ισορροπίες άλλαξαν στο 67’ όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Καρακασίδης. Τρία λεπτά αργότερα ο Μουδούρογλου, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, έκανε το 0-1 και στο 85’ ο Παυλίδης το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα και πάλι από τον Μουδούρογλου με πλασέ. Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Βουζουλίδης, Κωνσταντινίδης, Ν. Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Πατσιαβάς (46’ Μουδούρογλου), Δαγκούλης, Παυλίδης (88’ Χρυσικός), Σαββατιανός (46’ Δουμάνης), Κωνσταντίνου (79’ Δουζδαμπάνης).

Παλικαρίσιο «Χ» στην Ξάνθη

Με τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το 0-0 στην Ξάνθη, επέστρεψε στην βάση του ο Κεραυνός Πέρνης, που δείχνει πλέον ότι είναι σε θέση να παίρνει αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες. Η ομάδα της Καβάλας προστάτευσε αποτελεσματικά την άμυνα τους απέναντι στην επίθεση του Ορφέα και δεν της επέτρεψε να έχει πολλές ευκαιρίες για να δράσει.  Γι’ αυτό το λόγο και οι ευκαιρίες στην εστία του ήταν ελάχιστες και όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας Ρίζος ήταν εκεί… Απ’ την άλλη πλευρά λίγες ήταν και οι αξιόλογες επισκέψεις της στην αντίπαλη εστία, με κορυφαία αυτή του Μπουλγούρα στο 30ο λεπτό με απ’ ευθείας φάουλ. Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για «θέατρο» ο Μπαντάνης.

Γ’ Εθνική: Στην 1η θέση πέρασε ο Νέστος Χρυσούπολης

Η νίκη στο ντέρμπι με το Άβατο σε συνδυασμό με την ισοπαλία που έφερε ο Ορφέας Ξάνθης με την Πέρνη, έφερε το Νέστο στη κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στην 2η θέση πέρασε ο ΑΟΚ που νίκησε στην Κομοτηνή το Κόσμιο με 3-0 και ο Αετός Ορφανού που επικράτησε με το ίδιο σκορ (0-3) στην Αλεξανδρούπολη του τοπικού Εθνικού. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 7ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Αετός Ορφανού: 0-3
Ορφέας Ξάνθης – Κεραυνός Πέρνης: 0-0
ΠΑΟΚ Κοσμίου – ΑΟ Καβάλα: 0-3
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου: 2-0
Ασπίδα Ξάνθης – Εθνικός Σιδηροκάστρου: 2-0
Απόλλων Παραλιμνίου – Πανσερραϊκός: 1-0
ΑΕ Καλαμπακίου – Αλέξανδρος Κιλκίς: 0-0

Η Βαθμολογία

  1. Νέστος Χρυσούπολης 15 (15-6)
  2. Ορφέας Ξάνθης 14 (12-7)
  3. Καβάλα 14 (12-3)
  4. Αετός Ορφανού 14 (13-7)
  5. Πανσερραϊκός 12 (12-9)
  6. Αλέξανδρος Κιλκίς 9 (7-3)
  7. Κεραυνός Πέρνης 9 (5-3)
  8. Άρης Αβάτου 8 (8-8)
  9. Απόλλων Παραλιμνίου 8 (5-7)
  10. Εθνικός Σιδηροκάστρου 8 (3-7)
  11. ΠΑΟΚ Κοσμίου 7 (7-11)
  12. ΑΕ Καλαμπακίου 6 (5-11)
  13. Ασπίδα Ξάνθης 6 (5-19)
  14. Εθνικός Αλεξ/πολης 3 (5-14)

Η επόμενη αγωνιστική

ΑΕ Καλαμπακίου-Απόλλων Παραλιμνίου
Πανσερραϊκός-Νέστος Χρυσούπολης
Αλέξανδρος Κιλκίς-Εθνικός Αλεξ.
Άρης Αβάτου-Ορφέας Ξάνθης
Αετός Ορφανού-Ασπίδα Ξάνθης
Κεραυνός Πέρνης-ΠΑΟ Κοσμίου
Εθνικός Σιδηροκάστρου-ΑΟ Καβάλα