Energean Kavala BC: «Άρρωστη» και στην Κω, ήττα με 77-63 από τον Ιπποκράτη

Ίδια εικόνα όπως και με τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, με αστοχία, πολλά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης…

Την ίδια απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, έδειξε και το Σάββατο στην Κω η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη γνώρισε βαριά ήττα από τον Ιπποκράτη με 77-63 μη μπορώντας σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στους γηπεδούχους, που ήταν απ’ την αρχή του αγώνα οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Κι αυτό γιατί η Καβάλα έδειξε τις ίδιες ακριβώς αδυναμίες που είχε σε όλες (τις δυστυχώς ουκ ολίγες) βαριές ήττες που γνώρισε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Έλλειψη συγκέντρωσης, πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις αβίαστα λάθη και αστοχία ήταν τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της, ενώ αν σ’ αυτά προστεθούν και οι μόνιμες αδυναμίες της κάτω απ’ το καλάθι και στο «κατέβασμα» της μπάλας, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ότι δεν είχε να περιμένει πολλά (και) από τον συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στην Κω, ο Ιπποκράτης ήταν κυρίαρχος μέσα στην ρακέτα, με πρωταγωνιστή τον Χαρίση, που σε ορισμένες περιπτώσεις έκανε… πάρτι κάτω και από τα δύο καλάθια, αφού ο Γκαμπερόνι δεν μπόρεσε να τον περιορίσει. Επίσης η πίεση στην μπάλα από την αρχή της επίθεσης της Καβάλας, του έδωσε πολλές έξτρα κατοχές, αναγκάζοντας τους παίκτες του Καραπιπερίδη σε λάθος πάσες ή σε σουτ κάτω από δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και η διαφορά του σκορ όσο περνούσε η ώρα όλο και μεγάλωνε. Κάποια στιγμή μάλιστα εδραιώθηκε και πάνω από τους 20 πόντους. Το γεγονός ότι στο τέλος έπεσε στους 14, οφείλεται στα 3ποντα των Χουχούμη και Πιεβάλιτσα, όταν όμως όλα είχαν κριθεί και ο αντίπαλος προπονητής έδινε χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά της ομάδας του.

Δεκάλεπτα

20-15, 45-33, 64-44, 77-63

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 10ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:

Εθνικός – Πευκοχώρι 84-80
Ψυχικό – Καστοριά 62-65
Καρδίτσα – Απόλλων Πατρών 91-84
Μαρούσι – Ερμής Αγιάς 74-82
Αμύντας – Χαρίλαος Τρικούπης 68-83
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Ιωνικός Νικαίας 78-89
Ιπποκράτης Κω – Καβάλα 77-63
Ηρακλής – Κόροιβος Αμαλιάδας 78-68