Energean Kavala BC: Τεράστια νίκη (68-66) τον Διαγόρα Δρυοπιδέων [Φωτογραφίες]

Βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα για την ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη στο τελευταίο παιχνίδι για το 2018 – Επέστρεψε στις νίκες μετά από την 2η αγωνιστική

Μια τεράστια νίκη που επιβραβεύει την μεγάλη προσπάθεια που έκανε στο παρκέ και ταυτόχρονα της δίνει βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου (22/12) στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας η Energean Kavala BC. Επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 68-66 και επιτέλους πήρε το ροζ φύλλο αγώνα που αγνοούσε απ’ την 2η αγωνιστική όταν είχε κερδίσει άνετα τον Απόλλωνα Πατρών.

Η νίκη για το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη ήρθε μετά από μεγάλη «μάχη» σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που διέθετε πλήρες ρόστερ και πολλές επιλογές στο μπάσκετ. Κι αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, η επικράτηση της Καβάλας ήταν μια από τις σπουδαιότερες που πέτυχε εδώ και πολύ καιρό. Κι αυτό γιατί αν δεν τα κατάφερνε και πάλι θα έμενε πολύ πίσω στην βαθμολογία και η συνέχεια δεν θα ήταν εύκολη…

 

Αυτοί που ξεχώρισαν

Το «κλειδί» της επιτυχίας για την Ένωση ήταν η άμυνα! Όταν περιορίζεις μια ομάδα σαν τον Διαγόρα στους 66 πόντους, έχεις δικαίωμα να ελπίζεις να πάρεις τη νίκη. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα, απέναντι σε πολύ δυνατούς και έμπειρους αντιπάλους, όπως οι Νίκου, Μαχαίρας, Νοέας και Μάρτζος και τα κατάφεραν. Ανταπεξήλθαν στο ασφυκτικό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων αλλά και στην μεγάλη δύναμη τους κάτω απ’ το καλάθι. Όλοι τους πρόσφεραν πολλά! Ο Χουχούμης με τα μεγάλα καλάθια του, ο Κουμλέλης που επέστρεψε μετά από 5 αγώνες, ο Προδρόμου με την εξυπνάδα και την εμπειρία του, ο Παπάς με τα ηρωικά καλάθια που πέτυχε. Κυρίως όμως ξεχώρισε ο Γκαμπερόνι που έκανε (με διαφορά) το καλύτερο παιχνίδι του από τη στιγμή που ήρθε στην Καβάλα. Όχι μόνο «γέμισε» την ρακέτα στην άμυνα αλλά πρόσφερε πολλές λύσεις στην επίθεση με κρίσιμους πόντους. Ήταν άλλωστε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 πόντους!

Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Καβάλα, μιας και κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ. Στο 1ο 10λεπτο βρέθηκε πίσω με 23-19 και κρατήθηκε κοντά στο σκορ κυρίως με την ευστοχία του από την περιφέρεια. Στο 2ο 10λεπτο το παιχνίδι άρχισε να αλλάζει και έτσι για πρώτη φορά που πήρε το προβάδισμα ήταν 5.13 πριν το τέλος του ημιχρόνου με 31-30 με τον Παπά. Απ’ εκεί και πέρα διατηρούσε μεν το προβάδισμα αλλά πότε δεν κατάφερε να ξεφύγει. Προηγήθηκε στο 3ο 10λεπτο με 42-36,  αλλά μ’ ένα σερί 0-10 ο Διαγόρας βγήκε μπροστά, όχι όμως για πολύ. Η Καβάλα πήρε και πάλι το «τιμόνι» και στο 1ο λεπτό του 4ου μέρους πήρε την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα με 57-50. Σιγά – σιγά όμως ο Διαγόρας «ροκάνιζε» την διαφορά και στο 3.20 έφτασε το παιχνίδι στα ίσα (62-62). Οι ομάδες βάδιζαν μαζί στην συνέχεια με τον Διαγόρα να έχει την πρωτοβουλία. Στα 30’’ όμως ο Ετινόζα έκανε το 67-66 και στην συνέχεια οι αντίπαλοι αστόχησαν σε 3ποντο και ακολούθως έκαναν φάουλ στον Παπά. Αυτός ευστόχησε σε μια βολή (68-66) και στα τελευταία δευτερόλεπτα δόθηκαν επικές «μάχες» στην ρακέτα της Καβάλας, η οποία υπερασπίστηκε αποτελεσματικά την άμυνα της!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί…

Στο τέλος οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι στο παρκέ με τους φιλάθλους! Η χαρά και η ανακούφιση ήταν έκδηλα στοιχεία. Η ομάδα πήρε επιτέλους αυτό που άξιζε… Αντίθετα στο στρατόπεδο του Διαγόρα υπήρχε μεγάλη απογοήτευση και ο εκνευρισμός. Οι φωνές παραγόντων της ομάδας προς παίκτες και προπονητή (μέσα στο γήπεδο και στην συνέχεια έξω από αυτό) προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 19-23, 38-36, 53-50, 68-66

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 8 (2), Χουχούμης 11 (2), Ναούμης 5, Προδρόμου 7 (1), Κουμλέλης 4, Πιεβάλιτσα, Φλιάτης 2, Σκλήβας 2, Παπάς 10 (1), Σταματογιάννης 5 (1), Γκαμπερόνι 14.

Διαγόρας Δρ. (Σαμόλης): Κουκάς 5 (1), Νίκου, Νοέας 11 (1), Μάρτζος 11 (1), Κόκκαλης 7, Τσιώκος 14, Μοτσενίγος, Παπαδολιάς, Περσίδης 3 (1), Μαχαίρας 15.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Πευκοχώρι – Ψυχικό 85-83 (78-78 κ.α.)
Καστοριά – Καρδίτσα  70-65
Απόλλων Πατρών – Μαρούσι  65-57
Ερμής Αγιάς – Ηρακλής 91-86 (76-76 κ.α.)
Χαρίλαος Τρικούπης – Εθνικός  93-52
Ιωνικός Νικαίας – Αμύντας
Καβάλα – Διαγόρας Δρυοπιδέων 68-66
Κόροιβος Αμαλιάδας – Ιπποκράτης Κω 79-86 (77-77 κ.α.)