Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου για την «Κάρτα Υγείας Αθλητή»

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ισχύσει το μέτρο, μετά τη νέα παράταση στην ισχύ που δόθηκε από το υφυπουργείο αθλητισμού

Όπως αναμενόταν δόθηκε παράταση στο μέτρο της «Κάρτας Υγείας Αθλητή» από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, απόφαση που διευκολύνει πολλά σωματεία και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν ακόμη κάρτα υγείας. Η σχετική υπουργική απόφαση αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιήθηκε στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, η τροποποίηση έναρξης ισχύος του μέτρου αφορά παράταση έως τις 31 Ιουλίου το 2019.

Οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις ανά την Ελλάδα είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να υπάρξει νέα παράταση στο μέτρο και η Ομοσπονδία έκανε αίτημα για παράταση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, το οποίο έγινε αποδεκτό. Για την κάρτα υγείας αθλητή είχε δοθεί αρχικά παράταση από τον Οκτώβριο για το τέλος του 2018, όμως δεν κατάφερε να βρεθεί άκρη για την εξέταση χιλιάδων αθλητών σε τόσο σύντομο διάστημα από Νοσοκομεία. Έτσι λοιπόν η κάρτα υγείας αθλητή θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα πρωταθλήματα και σε όλα τα αθλήματα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς η παράταση έχει δοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η Κάρτα αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή, βρίσκεται στην κατοχή του και προσκομίζεται υποχρεωτικά στη γραμματεία ή στον αρμόδιο διαιτητή αγώνα κάθε είδους αθλητικής εκδήλωσης αγωνιστικού χαρακτήρα, ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής σε προπονήσεις και αγώνες. Την Κάρτα πρέπει να έχουν θεωρήσει αποκλειστικά γιατροί του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι κατέχουν την ειδικότητα καρδιολογίας. Όσοι εμπίπτουν στη σχετική υποχρέωση από την σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΑΕΥΕ/386611/15976/1417/152) πρέπει να εκδώσουν την Κάρτα Υγείας Αθλητή.