ΑΟ Καβάλα: Θέλει 4 ομίλους στη Γ’ Εθνική, αλλά μάλλον πάμε για 6

Τηλεδιάσκεψη της ΕΠΟ με τις ομάδες της κατηγορίας – Ποια είναι τα επιχειρήματα της Καβάλας για τους 4 ομίλους, που δε συγκινούν την πλειοψηφία – Πότε προγραμματίζεται να γίνει η σέντρα

Αρνητική στην προοπτική να διεξαχθεί η Γ’ Εθνική κατηγορία με 6 ομίλους, εμφανίζεται η ομάδα του ΑΟ Καβάλα, όπως προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/10, μεταξύ της ΕΠΟ και των σωματείων που θα συμμετέχουν στην τελευταία Εθνική κατηγορία. Στον ΑΟΚ υποστηρίζουν τη λύση των 4 ομίλων, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν, στη διάρκεια της περιόδου, συνολικά 8 εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτες) για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η λύση που θα προκριθεί θα είναι οι 6 όμιλοι, αφού η πλειοψηφία των συλλόγων που εκφράστηκαν στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, αυτή επιθυμεί… Το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που θα προκύψει καθώς και τα αυξημένα έξοδα των μετακινήσεων (αν επιλεγεί η λύση των 4 ομίλων) φαίνεται μετράει πολύ για την πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας!

Ποιοι είναι υπέρ των 4 ομίλων και ποιοι υπέρ των 6

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 38 ομάδες που τοποθετήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη οι 16 ήταν υπέρ των 4 ομίλων και οι 22 είπαν 6 Ομίλους. Για τις υπόλοιπες 32 ή 33 (το σύνολο των ομάδων που θα συμμετέχουν φέτος θα είναι 70 ή 71), παραμένει άγνωστο τι θέλουν. Υπέρ των 4 ομίλων τάχθηκαν οι Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Αιολικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου, Απόλλων Πάργας, ΑΟ Πόρου, ΑΟ Τρίκαλα, Διγενής Νεοχωρίου, ΑΕ Μοσχάτου, Καβάλα, Κοζάνη, Άρης Πετρούπολης, ΑΕ Μυκόνου, Εδεσσαϊκός, Τηλυκράτης και Άρης Αβάτου. Απ’ την άλλη, το σενάριο για 6 ομίλους στήριξαν οι: Πανιώνιος, ΑΟ Υπάτου, ΑΕ Λευκίμμης, Ερμιονίδα, Ελασσόνα, Εθνικός, Παναργειακός, Αγία Παρασκευή, Θύελλα Ραφήνας, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, Αίας Γαστούνης, Βύζας Μεγάρων, Πάτραι, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Παγυθεατικός, Ιάλυσος, Ζάκυνθος, Πανελευσινιακός, Διαβολίτσι, Χαλκίδα και ΠΟ Φήκης.

Σέντρα μετά την απόφαση για τον Πανδραμαϊκό

Αποφάσεις φυσικά δεν ελήφθησαν, κάτι που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να αυξηθούν σε 6 οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής, προκειμένου να μειωθούν και οι αποστάσεις για τους αγώνες. Παράλληλα, οι ομάδες ζήτησαν όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα διαιτησίας, με τον ορισμό διαιτητών από όμορες Ενώσεις. Σε ότι αφορά τη σέντρα του πρωταθλήματος πρόθεση της ΕΠΟ είναι να γίνει στις 13 Νοεμβρίου, μια απόφαση που εξαρτάται και από την έκβαση της προσφυγής του Πανδραμαϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το σκεπτικό του ΑΟΚ

Το σκεπτικό του ΑΟΚ για τους 4 ομίλους στη Γ’ Εθνική, είναι ότι θα γίνει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, παρά τις δυσκολίες του προγράμματος που θα είναι βαρύ. Οι παράγοντες της Καβάλας πιστεύουν ότι αν οι όμιλοι γίνουν 6, η διοργάνωση θα απαξιωθεί μιας και θα δημιουργηθούν όμιλοι των 12 ομάδων, που θα δώσουν 20 αγώνες μέσα στη σαιζόν, με ότι αυτό συνεπάγεται… Επιπλέον η Καβάλα έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ με 22-24 ποδοσφαιριστές που είναι «χτισμένο» για να ανταποκριθεί σ’ ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών (4 ομίλων) κι αν τελικά γίνουν 6 οι όμιλοι θα είναι πολύ μεγάλο…