Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Κερδίσαμε την ζωή μας…»

Ο κόουτς της Energean Kavala BC μίλησε για τη νίκη επί του Αμαρουσίου που διατήρησε την ομάδα ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής στην Α2

Ως φιλί της ζωής χαρακτήρισε τη νίκη επί του Αμαρουσίου με 70-68 το Σάββατο στο κλειστό της Καλαμίτσας, ο προπονητής της Energean Kavala BC Ανδρέας Καραπιπερίδης. Για να δώσει μάλιστα το μέγεθος της επιτυχίας των παικτών του τόνισε ότι «κερδίσαμε τη ζωή μας μ’ αυτή τη νίκη. Έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια τους και στάθηκε στην τελευταία στοχευμένη επίθεση που έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 68-68, η οποία εκτελέστηκε άψογα και έφερε το νικητήριο καλάθι, μιας και οι αντίπαλοι στην τελευταία δική τους επίθεση αστόχησαν, στην προσπάθεια που έκαναν να πετύχουν δίποντο και να πάνε το παιχνίδι στην παράταση.

«Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου πήραμε μια τεράστια ανάσα. Κερδίσαμε την ζωή μας. Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς στον συγκεκριμένο αγώνα πέρα από τη νίκη. Αυτό που είπα στους παίκτες μου ήταν να μην ασχοληθούν με την διαφορά στο σκορ (σ. σ. η Καβάλα είχε χάσει με 12 πόντους στο Μαρούσι στην πρεμιέρα), μιας και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να κερδίσουμε έστω και με μισό πόντο! Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό για κοινό και είχε τεράστιο σασπένς μέχρι το τέλος, αφού πήγαινε πόντο – πόντο και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Πιστεύω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην τελευταία μας επίθεση, όπου στοχεύσαμε συγκεκριμένα (σ. σ. επιλέχτηκε να πάει η μπάλα κάτω απ’ το καλάθι στον Κουμλέλη). Σε όλες τις νίκες, είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά, χρειάζεται να έχεις και λίγη τύχη. Κι αυτή την τύχη εμείς την προκαλέσαμε, με την ενέργεια μας, με το σθένος των παικτών, ύστερα από μια έντονη εβδομάδα αφού όλοι γνωρίζαμε το πόσο κρίσιμο ήταν το παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ευελπιστώ σε μια καλύτερη συνέχεια. Ευχαριστώ τον κόσμο για την βοήθεια του. Μας έσπρωξε προς τη νίκη, γνωρίζοντας πολύ καλά πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι».

Θλάση ο Ετινόζα

Σε ότι αφορά τον Ετινόζα, που αγωνίστηκε για λίγο διάστημα λόγω τραυματισμού, ο προπονητής της ομάδας τόνισε ότι «είχε μια μικρή θλάση στο πόδι από την Πέμπτη. Τον προστάτευσα, πήραμε ένα ρίσκο για να παίξει και είδατε ότι δεν μπορούσε να παίξει.