Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει Καραγιάννη και Δήμογλου!

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, θα τιμηθούν όλοι οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλια σε Παραολυμπιακούς αγώνες από το 1980 έως το 2016

Οι δύο μεγάλες αθλήτριες της Καβάλας, το όνομα των οποίων έχουν πάρει δύο από τις βασικότερες αθλητικές υποδομές της πόλης (το δημοτικό στάδιο στο Περιγιάλι και το κλειστό γυμναστήριο στην Καλαμίτσα), θα είναι ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα στην μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Τετάρτη (6/2) στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της. Η Ανθή Καραγιάννη, που συμμετείχε σε 3 Παραολυμπιακούς αγώνες και κέρδισε συνολικά 5 μετάλλια (3 ασημένια και 2 χάλκινα) και η Αλεξάνδρα Δήμογλου, που συμμετείχε σε 2 Παραολυμπιακύς κερδίζοντας 4 μετάλλια (1 ασημένιο και 3 χάλκινα), θα βραβευτούν στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, μιας και είναι στην λίστα των Ελλήνων αθλητών που κέρδισαν μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016.

Αναλυτικά οι αθλητές που θα βραβευθούν είναι οι εξής:
Στίβος: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα.
Κολύμβηση: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, θα παραλάβει η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.
Μπότσια: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα (S.A)
Άρση Βαρών σε Πάγκο: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος
Ξιφασκία με Αμαξίδιο: Παναγιώτης Τριανταφύλλου
Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άντριου Πάρσονς, ο οποίος και θα τιμηθεί από την ΕΠΕ για την προσφορά του στο Κίνημα.
Την εκδήλωση θα «ντύσουν» μουσικοχορευτικά η Ορχήστρα Σταύρου Ξαρχάκου & η Ηρώ Σαΐα, η Ειρήνη Κουρούβανη («Χορεύοντας με τα Χέρια») καθώς και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης. Η εκδήλωση θα καλυφθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports1 HD καθώς και στο web-tv του novasports.gr.