ΑΟ Καβάλα: Έ«Χ»ασε την ευκαιρία… [Φωτογραφίες]

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι με το Νέστο στο «Ανθή Καραγιάννη» με την ομάδα του Δερμιτζάκη να είναι καλύτερη, να χάνει ευκαιρίες αλλά να μην σκοράρει – Διατηρήθηκε η διαφορά των 4 βαθμών ανάμεσα στις δύο ομάδες

Έχασε την ευκαιρία να κερδίσει και να μειώσει την φτάσει την διαφορά και πάλι στον έναν πόντο, στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου, η ομάδα της Καβάλας που αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με το Νέστο την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν καλύτερο από τους πρωτοπόρους, που απ’ την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι η προτεραιότητα τους ήταν να προστατεύσουν την εστία τους, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και τώρα πλέον η υπόθεση τίτλος απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Η ομάδα της Χρυσούπολης στάθηκε πολύ καλά στην άμυνα της, ακόμα και όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκουτσίδη στο 66ο λεπτό, έχοντας ως καλύτερο (και με διαφορά) παίκτη της τον τερματοφύλακα Αθανασίου που έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση τουλάχιστον 3 φορές! Στο τέλος του αγώνα όλοι οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία πήγαν στο πέταλο των φιλοξενούμενων για να πανηγυρίσουν το μεγάλο βήμα που έκαναν για τον τίτλο.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 1ο μέρος ο ΑΟΚ απείλησε με το σουτ του Μαρκόπουλου που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Αθανασίου στο 23’ και ο Νέστος με σουτ του Χούσινετς που έδιωξε ο Δήμιζας στο 40’. Στην επανάληψη ο Αθανασίου έδιωξε εξ επαφής πλασέ του Γιαντσίνοβιτς από κοντά (στο 59’), ενώ στο 66’ αποβάλλεται ο Γκουτσίδης με 2η κίτρινη. Στο 71’ ο Αθανασίου διώχνει κεφαλιά του Μαρκόπουλου, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα χάθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ του Παπαδόπουλου, οι Ζέρης και Γαβριηλίδης δεν μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 2500 κόσμου, ανάμεσα τους και ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε τον αγώνα από τα σκαλάκια, κοντά στην είσοδο των δημοσιογραφικών θεωρείων, αρνούμενος ευγενικά τις προτάσεις που δέχτηκε για μια καλύτερη θέση, είτε στις κερκίδες είτε πάνω στα δημοσιογραφικά.

Οι συνθέσεις

Καβάλα:  Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιαντσίνοβιτς (80’ Παπαδόπουλος), Θωμαϊδης (87’ Κέρθι),  Γεμιστός (67’ Βαλαβανόπουλος ), Τσούτσης (59’ Λίτσκας), Μαρκόπουλος.
Νέστος: Αθανασίου,  Μαϊντανός, Αρετάς, Μκρτσιάν, Χούσινετς, Κουντού (62’ Ευθυμιάδης), Καθάριος (13’ λτ Γκουτσίδης), Ορφανίδης, Μπέλιτς (63’ Μελισσόπουλος Ν.), Νικλητσιώτης (89’ Παρουτσής),  Μελισσόπουλος Α.

Παύλος Δερμιτζάκης: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος

«Έγινε ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που δικαιολόγησαν την υψηλή βαθμολογική τους θέση. Το παιχνίδι είχε ένταση, πάθος και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες αλλά δεν είχε γκολ. Οι δύο ομάδες έχουν περίπου το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Εμείς είχαμε ως στόχο μόνο τη νίκη και γι’ αυτό ήμασταν αποφασισμένοι. Στο 1ο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά οι συνολικά 6 διακοπές του αγώνα από την πλευρά των φιλοξενούμενων δεν μας επέτρεψε να βρούμε ρυθμό. Στην επανάληψη και μετά την αποβολή πήραμε μέτρα στο γήπεδο, προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε από τα άκρα, αλλά δεν τα καταφέραμε! Οι καθοριστικοί παράγοντες γι’ αυτό ήταν η καλή αμυντική λειτουργία του Νέστου, ο Αθανασίου και η τύχη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ήταν συγκεντρωμένοι πάνω στο πλάνο που ακολουθήσαμε. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος» .

Κυριάκος Κετσιεμενίδης: «Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε την Καβάλα για την υπέροχη φιλοξενία της. Ξέραμε ότι θα δεχτούμε πίεση αλλά είχαμε συνοχή στις γραμμές και καταφέραμε να κόψουμε τις υπεραρυθμίες που βγάζει η Καβάλα, κάτι για το οποίο δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Στην επανάληψη όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο γυρίσαμε πίσω για να κρατήσουμε την ισοπαλία που μας βόλευε. Με την ισοπαλία κρατάμε την διαφορά των 4 βαθμών, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα 8 αγωνιστικές».