ΝΟ Καβάλας: Όταν κολυμπάς δίπλα σε τέτοιους αθλητές…

Για το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο που μπορούσαν να είχαν οι αθλητές του ομίλου, κάνει λόγο η ανακοίνωση του Ομίλου, για το κολυμβητικό τουρνουά «Απόστολος Παύλος»

Για το ανώτερο δυνατό κίνητρο που μπορεί να έχει ένας αθλητής έκανε λόγο η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, αναφερόμενη στην μοναδική εμπειρία που είχαν και οι δικοί του κολυμβητές να πέσουν στην πισίνα δίπλα σε μεγάλες μορφές της παγκόσμιας και ελληνικής κολύμβησης. Αναλυτικά:

«Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 10-12/02/2019 διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας η καλύτερη κολυμβητική διοργάνωση που έγινε στην Ελλάδα, μετά την Ολυμπιάδα του 2004. Στους αγώνες πήραν μέρος περισσότεροι από 600 αθλητές. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν μεγάλα και πρωτοκλασάτα ονόματα της Εθνικής ομάδας κολύμβησης όπως Κριστιάν Γκολομεεφ, Απόστολος Χρήστου, Κέλλυ Αραούζου, Νικολέτα Παυλοπούλου, Γιώργος Αρνιακός, Νόρα Δράκου, Δημήτρης Νέγρης, Απόστολος Παπαστάμου και άλλοι πολλοί αξιόλογοι κολυμβητές από 61 σωματεία.

Ανάμεσα στο πλήθος αθλητών βρέθηκε και ξεχώριζε με την επιβλητική αλλά και απλή και προσιτή παρουσία της, μια κολυμβήτρια αήττητη τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας κατακτήσει 24 φορές την πρώτη θέση σε παγκόσμιους αγώνες και άλλες 30 φορές σε πανευρωπαϊκούς. Αποτελεί ένα είδωλο και έναν θρύλο εν ενεργεία, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της από οποιαδήποτε κολυμβητική διοργάνωση. Μιλάμε για την μεγάλη πρωταγωνίστρια της κολύμβησης από την Ουγγαρία, την Ολυμπιονίκη, Κατίνκα Χόζου.

Επίσης στους αγώνες πήρε μέρος και ο Βρετανός Ολυμπιονίκης και Πανευρωπαϊκος νικητής Τζέιμς Γκάι. Όταν λαμβάνεις μέρος σε αγώνες και κολυμπάς δίπλα σε κολυμβητές αυτού του βεληνεκούς, ίσως τότε είναι το ανώτερο κίνητρο που μπορείς να έχεις, έτσι ώστε να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και να επιτύχεις μεγάλες επιδόσεις.

Δυναμική παρουσία

Η ομάδα του ΝΟΚ συμμετέχοντας με 13 κολυμβητές/τριες, έκανε πολύ δυναμική παρουσία. Τα παιδιά του ΝΟΚ σημείωσαν πολλά ατομικά ρεκόρ και πήραν μέρος σε 3 μεγάλους τελικούς αλλά και σε 6 μικρούς τελικούς. Στους μεγάλους τελικούς κολύμπησαν η Ελένη Λυροπούλου στα 100 και 200 ύπτιο, κατακτώντας την 7η και 3η θέση αντίστοιχα, και η Μελίνα Κεμεκενίδου στα 50 πρόσθιο όπου κατέκτησε την 7η θέση. Να σημειωθεί ότι η Ελένη Λυροπούλου με την 3η θέση στα 200 ύπτιο, είχε την τιμή να ανέβει στο βάθρο των νικητών δίπλα στην Κατίνκα Χόζου η οποία φυσικά βγήκε 1η. Όταν επιτυγχάνεις τόσο μεγάλη διάκριση αν μη τι άλλο σου «ανοίγει η όρεξη» για ακόμη πιο σκληρή δουλειά.

Οι αθλητές που κολύμπησαν στους μικρούς τελικούς είναι οι εξής:
– Λυρόπουλος Στέφανος 50 ύπτιο και 50 πεταλούδα,
– Λυροπούλου Ελένη 50 ύπτιο,
– Γεροβασιλείου Μαρίου 200 ελεύθερο,
– Θεολογούδη Αναστασία 50 ελεύθερο και 200 ελεύθερο.

Επίσης στην φάση των προκριματικών ο ΝΟΚ κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο, 4 ασημένια και 6 χάλκινα. Τα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής:
– Κωνσταντινίδης Νίκος 1η θέση στα 50 ελεύθερο, 2η θέση στα 50 πεταλούδα και 200 ελεύθερο και 3η θέση στα 100 ελεύθερο.
– Κωνσταντινίδου Χρυσάνθη 3η θέση στα 50, 100 και 200 ύπτιο.
–  Θεολογούδη Αναστασία 2η θέση στα 200 και 400 ελεύθερο.
– Λυροπούλου Ελένη 3η θέση στα 200 ύπτιο.
– Λυρόπουλος Στέφανος 2η θέση στα 50 ύπτιο.
Στους αγώνες πήραν μέρος και οι: Αντέσχου Άννα Μαρία, Γιανκούδη Κωνσταντίνα, Δίπλαρη Κυρ. Λυδία, Βαφειάδου Δάφνη, Ανδρεαδάκης Γιάννης και Παπαδόπουλος Δήμος. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»!