ΑΟ Καβάλα: Επέστρεψε στο «παιχνίδι» του τίτλου… [Φωτογραφίες]

Κέρδισε με το ευρύ 7-0 τον ΠΑΟ Κοσμίου και πλησίασε στον 1 βαθμό στην κορυφή το Νέστο που έχασε στην Ξάνθη από τον Άρη Αβάτου με 1-0

Ξανά στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης της πρωτιάς στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπήκε η ομάδα της Καβάλας, μετά την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής. Ο ΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας, όχι τόσο γιατί κέρδισε 7-0 τον ΠΑΟ Κοσμίου και πήρε τους 3 βαθμούς (κάτι που λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενο), αλλά γιατί ο Νέστος υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας 1-0 στην Ξάνθη από το Άβατο και πλέον η διαφορά των δύο «μονομάχων» του τίτλου μειώθηκε στον 1 βαθμό!
Στο κρύο «Ανθή Καραγιάννη» ελλείψει ενδιαφέροντος για το παιχνίδι με το Κόσμιο, μιας και η Καβάλα το «καθάρισε» ήδη από το 35ο λεπτό, όταν βρέθηκε να προηγείται με 3-0, το μυαλό και τα αυτιά όλων στο γήπεδο ήταν στα νέα από την Ξάνθη και όταν έγινε γνωστό το τελικό σκορ, η χαρά ήταν έκδηλη σε όλους! Πλέον, η κατάσταση άλλαξε και η αισιοδοξία ότι μπορεί το «καραβάκι» να κόψει πρώτο το νήμα, επέστρεψε!

Τα γκολ του αγώνα

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, η Καβάλα έκανε εύκολη τη ζωή της ήδη από το 1ο λεπτό του αγώνα, όταν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε έκανε το 1-0. Ήταν ο Παπαδόπουλος που έκανε σέντρα και μετά από μια ολιγωρία στην αντίπαλη άμυνα ο Κέρθι από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 20’ ύστερα από σέντρα του Παπαδόπουλου ο Μαρκόπουλος με το κεφάλι έκανε το 2-0, ενώ το ίδιο… έργο παίχτηκε και στο 35’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές και το σκορ να ανεβαίνει στο 3-0. Στο 40’ και σε μια αντεπίθεση του ΑΟΚ ο Βαλαβανόπουλος έδωσε στον Τσούτση, αυτός απέφυγε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 4-0, ενώ το ημίχρονο έληξε με το γκολ του Ζέρη, με πλασέ από κοντά, στο 45’ με το οποίο έγινε το 5-0. Στην επανάληψη το Κόσμιο προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα δοκάρι στο 57’ με τον Ερκάν, ενώ στο επόμενο λεπτό ζήτησε γκολ, όταν ο Δήμιζας σε φάση διαρκείας μπλόκαρε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 77’ ο Βαλαβανόπουλος με ωραία προσποίηση έκανε το 77’ και στο 79’ ο Γιαντσίνοβιτς σέρβιρε στον Λίτσκα που διαμόρφωσε το τελικό 7-0.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης (54’ Μαλαμίδης), Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Τσούτσης (54’ Μπλιός), Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος, Μαρκόπουλος (62’ Λίτσκας), Παπαδόπουλος (75’ Γιαντσίνοβιτς).

ΠΑΟ Κοσμίου: Δεληγιάννης, Βούλγαρης, Τριάντος (32’ Τζατζανιάς), Πλαστάρας Λεβεντέλης Δημοσθένους (46’ Χατζητουλούσης), Νάνος (36’ Στοϊνοβιτς), Ζαγγούλος, Ερκάν (75’ Καρασούνιας), Ρουμπιές, Κυριακόπουλος.

Παύλος Δερμιτζάκης:
«Είχα πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις ότι αυτό που θέλουμε ως ομάδα είναι να έχουμε το απόλυτο των νικών μέχρι το τέλος. Σήμερα ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας και έτσι δεν αφήσαμε περιθώριο στον αντίπαλο να μας κάνει ζημιά. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε κόντρα στο Κόσμιο, που με τον τρόπο που έπαιξε μας έβαλε προβλήματα μέσα στον αγώνα, αλλά καταφέραμε να τα αντιμετωπίσουμε μιας και εκτός των άλλων οι παίκτες είναι καλοί δέκτες οδηγιών μέσα στο γήπεδο. Στο παιχνίδι μας βοήθησε που πετύχαμε το γρήγορο γκολ. Σήμερα τα 7 γκολ τα σημείωσαν 6 διαφορετικοί παίκτες κι αυτό είναι κάτι αξιοσημείωτο».

Κώστας Μαρκόπουλους (MVP του ΑΟΚ):
«Απ’ το πρώτο λεπτό ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και επίσης ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Στην Καβάλα είμαστε σαν μια οικογένεια και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα είμαστε αυτοί που θα τερματίσουμε πρώτοι στο τέλος».

Σάββας Αηβάζης:
«Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την Καβάλα για την φιλοξενία της και να πω ότι ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου, σύμφωνα με τον τρόπο που παρουσιάζεται και αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο. Στο 1ο ημίχρονο μπορώ να πω ότι δεν μπήκαμε καν στον αγωνιστικό χώρο, ήταν σαν να βρισκόμασταν στις κοντινές… ταβέρνες! Στις αρχές του 2ου μέρους ο ΑΟΚ μας αισθάνθηκε μιας και δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες».

Βαγγέλης Χατζητουλούσης:
«Συγχαρητήρια στην Καβάλα για την ευρεία νίκη της. Κατά τη γνώμη παίζει το πιο σωστά δομημένο ποδόσφαιρο στον όμιλο μας. Είχαμε ένα πλάνο για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά μετά το γρήγορο γκολ τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για εμάς»!