ΑΟ Καβάλα: Στην κορυφή του 1ου ομίλου, στους κορυφαίους της Γ’ Εθνικής…

Το «καραβάκι» διαθέτει την 2η καλύτερη επίθεση και άμυνα όλης της κατηγορίας και φυσικά είναι στην κορυφή του ομίλου του

Πριν από λίγες μόλις ημέρες σε μια ανασκόπηση της εικόνας της Καβάλας στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, είχε επισημανθεί ότι το «καραβάκι» ήταν πρώτο σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες του 1ου ομίλου εκτός από μια! Την βαθμολογία! Ήταν δηλαδή στην κορυφή στην λίστα της καλύτερης επίθεσης και της καλύτερης άμυνας, αλλά στην βαθμολογία ήταν δεύτερη..! Μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής όμως η… τάξη αποκαταστάθηκε και ο ΑΟΚ φιγουράρει (και) σ’ αυτή την κορυφή, ελπίζοντας ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μάλιστα όχι απλά είναι πρώτη και με διαφορά από τις υπόλοιπες του ομίλου, σε όλες τις επιμέρους λίστες, αλλά βρίσκεται και στις πρώτες θέσεις όλης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Έχει 55 γκολ ενεργητικό, με 2ο το Νέστο με 43 και έχει 6 γκολ παθητικό με 2ο επίσης το Νέστο με 13.

Τα στατιστικά

Με τους 54 βαθμούς που έχει βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογικής συγκομιδής! Στην 1η θέση είναι οι «αιώνιοι» του Βόλου, Ολυμπιακός και Νίκη που μονοπωλούν την «μάχη» της κορυφής στον 4ο όμιλο με 59 βαθμούς, ενώ στον 8ο η Καλαμάτα έχει 55.

Ο ΑΟΚ έχει την 2η καλύτερη επίθεση της Γ’ Εθνικής με τα 55 τέρματα που σημείωσε. Στην 1η θέση είναι η Νίκη Βόλου με 58 και στην 3η ο Ολυμπιακός Βόλου με 53.

Σε ότι αφορά την άμυνα, έχει επίσης την 2η καλύτερη άμυνα (μαζί με τον Ιάλυσο από τον 5ο όμιλο), έχοντας δεχτεί μέχρι στιγμής μόλις 6 γκολ. Στην 1η θέση είναι η Καλαμάτα που η εστία της έχει παραβιαστεί 5 φορές και στην 3η η Νίκη Βόλου που έχει δεχτεί 8, μαζί με τον Κρόνο Αργυράδων στον 3ο όμιλο και την Ένωση Ασπροπύργου στον 8ο.

Κώστας Μαρκόπουλος: Οδηγεί την κούρσα στους σκόρερ με 14 τέρματα

Εκτός από τις ομαδικές πρωτιές που έχει ο ΑΟΚ στην Γ’ Εθνική, υπάρχουν και οι ατομικές. Ο πρώτος σκόρερ της Κώστας Μαρκόπουλος, αν και δεν ξεκίνησε τις εμφανίσεις του με την ομάδα απ’ την αρχή του πρωταθλήματος, βρίσκεται στην 1η θέση των στράικερ του 1ου ομίλου έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής 14 τέρματα, ενώ στην 3η θέση είναι ο Αλέξανδρος Τσούτσης και την 5η ο Νίκος Βαλαβανόπουλος. Για τον ΑΟΚ ο Γιαντσίνοβιτς σκοράρει 5 φορές και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος 4, ενώ ο Βασίλης Γαβριηλίδης 3. Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ του 1ου ομίλου μετά από 22 αγώνες είναι οι εξής:
14 Γκολ: Μαρκόπουλος (Καβάλα)
13 Γκολ: Mουδούρογλου (Αετός Οφρυνίου)
11 Γκολ: Τσούτσης (Καβάλα), Γ. Παυλίδης (Αετός Οφρυνίου)
10 Γκολ: Παπαβασιλείου (Πανσερραϊκός).
8 Γκολ: Βαλαβανόπουλος (Καβάλα), Aλ. Μελισσόπουλος (Νέστος Χρυσούπολης)
7 Γκολ: Μκρτσιάν (Νέστος Χρυσούπολης)
6 Γκολ: Προβατίδης (Αλέξανδρος Κιλκίς), Μουτεσίδης (Απόλλων Παραλιμνίου), Μπέλιτς (Νέστος Χρυσούπολης), Ξαντινίδης (Ορφέας Ξάνθης).