Σάκης Στημονιάρης: Το… τερμάτισε (και πάλι) ο άνθρωπος – μηχανή!

Ο Καβαλιωτής υπεραθλητής έτρεξε 500 χιλιόμετρα σε 89 ώρες στον αγώνα No Finish Line στην Αθήνα, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην διοργάνωση

Το Νοέμβριο έτρεξε στην Παραλία της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας 311 χιλιόμετρα μέσα σε 48 ώρες, κατακτώντας την πρώτη θέση στον αγώνα «Τρέξε χωρίς τερματισμό», κι απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν του… έφτανε! Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο χώρο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για να συμμετέχει στο 3ο No Finish Line, όπου κι εκεί έκανε το… θαύμα του! Σε χρόνο 89 ώρες, 9 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα κάλυψε απόσταση 500 χιλιομέτρων και πήρε την 1η θέση στην κατάταξη, δημιουργώντας μάλιστα και νέο ρεκόρ στην διοργάνωση, μιας και κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε μια τέτοια επίδοση.

«Ήθελα να κάνω 500 χιλιόμετρα και τα κατάφερα, παρά τη βροχή που έπεσε αρκετές φορές. Να σας πω την αλήθεια έκλαψα και τρεις φορές, τόσο από τον πόνο αλλά και από τη χαρά, ενώ το βράδυ πριν το τέλος σκέφτηκα και να εγκαταλείψω. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά», είπε ο Καβαλιώτης αθλητής που πήρε το κύπελλο από τα χέρια της Άσπας Παλημέρη, country manager της Mastercard, Greece, Cyprus and Malta, Μεγάλου Χορηγού του Νο Finish Line.

Κάλυψαν 111.022 χιλιόμετρα, κέρδισαν 55.511 ευρώ για την Ένωση Μαζί για το Παιδί

Σε ότι αφορά την διοργάνωση, ήταν συγκλονιστική αλλά και παράλληλα άκρως συγκινητική ήταν η προσπάθεια των σχεδόν 12.000 δρομέων που πήραν μέρος στο 3ο Νο Finish Line για να στηρίξουν την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Τρέχοντας ή περπατώντας για 90 ώρες και παρά τις αντιξοότητες του καιρού και την βροχή που έπεφτε Παρασκευή και Σάββατο, κάλυψαν συνολικά 111.022 χιλιόμετρα που μεταφράζονται σε ποσό 55.511 ευρώ για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η αύξηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και ενδεικτική της κοινωνικής ευαισθησίας των συμμετεχόντων που έτρεξαν η περπάτησαν για καλό σκοπό, καθώς το 2018 καλύφτηκαν 95.295χλμ. και δόθηκαν 47.647,5 ευρώ. Επίσης η απαράμιλλη διάθεση για προσφορά των δρομέων φάνηκε και από την ενεργοποίηση των συμμετοχών, καθώς από τις 12.000 πληρωμένες εγγραφές, ενεργοποιήθηκαν οι 11.534, αριθμός πρωτόγνωρος για τους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα.

Οι νικητές

Στην τελική κατάταξη, πίσω από τον Σάκη Στημονιάρη, τερμάτισε ο Nicolae Buceanu από τη Ρουμανία με 450 χιλιόμετρα και ο Νικήτας Νομικός με 418 χιλιόμετρα. Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε για μία ακόμη χρονιά η Λιντίτα Χόκια που ήταν και τέταρτη στη γενική κατάταξη με 382 χιλιόμετρα. Στη δεύτερη θέση η Ρένα Ιορδάνου με 311 χιλιόμετρα και στην τρίτη η Νίκη Μηλάτου με 293 χιλιόμετρα.