Βάσω Εγγονοπούλου: «Έφυγε» μια πραγματική πρωταθλήτρια του στίβου της ζωής

Η γενναία πόντια αθλήτρια από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας νικήθηκε από τον καρκίνο, αλλά πρώτα νίκησε τον φόβο για την επάρατη νόσο, δίνοντας παράδειγμα σε όσους δίνουν ακόμα τη μάχη τους

«Έφυγε» από τη ζωή μια πραγματική πρωταθλήτρια, μια γενναία πόντια αθλήτρια από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, αγωνίστρια στον αθλητικό στίβο, αγωνίστρια και στον στίβο της ζωής.

Η Βάσω Εγγονοπούλου νικήθηκε από τον καρκίνο, αλλά πρώτα νίκησε τον φόβο για την επάρατη νόσο, δίνοντας παράδειγμα σε όσους δίνουν ακόμα τη μάχη τους. Συμμετείχε σε αμέτρητους αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Μετά τις ακτινοβολίες, το 2017 έτρεξε για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνας και τερμάτισε, ενώ το 2018 έτρεξε και στο 6ο Kavala Trail Run (δείτε εδώ το ρεπορτάζ), μεταφέροντας παντού το δικό τους μήνυμα ζωής και κάνοντας τους γιατρούς να σκίζουν τα πτυχία τους, όπως έλεγε και η ίδια.

Μια ιστορία γεμάτη νίκες

Η Βάσω Εγγονοπούλου ταξιδεύει από τη Δράμα για να αγωνιστεί στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο δίνοντας το δικό της μήνυμα ζωής. Από την αγαπημένη «Φρουφρού», όπως την αποκαλούν οι τρεις γιοι της, αλλά και οι πολυάριθμοι φίλοι της, αντλούν δύναμη. Η Εγγονοπούλου από το 2016 διαγνώστηκε µε καρκίνο του µαστού και κατόπιν με μεταστατικό καρκίνο στον θώρακα. Με το θάρρος, το χιούμορ της και τη δύναμή της έχει κάνει ακόμα και τους γιατρούς της να σκίζουν τα πτυχία τους και όπως λέει µε νόημα: «Τίποτα δε θα µε σταματήσει. Θα είμαι στην εκκίνηση στον Μαραθώνα και θα τερματίσω. Και στον τερματισμό θα σας έχω μια έκπληξη…».

Η «Φρουρού» ξεκίνησε να τρέχει μαραθώνιους το 2015 και από τότε κάνει σλάλομ μέσα από τις επίπονες χημειοθεραπείες και την ανασφάλεια, δίνοντας το δικό της ξεχωριστό μήνυμα: «Η ζωή είναι ένας μαραθώνιος. Έχω μάθει να τρέχω και να μην εγκαταλείπω στις δυσκολίες και στους πόνους. Θα τερματίσω τον αγώνα µε κάθε θυσία. Το 2016 διαγνώστηκα µε καρκίνο του µαστού και των λεμφαδένων. Χειρουργήθηκα και έκανα επίπονες χημειοθεραπείες. Μετά τις ακτινοβολίες, το 2017, έτρεξα για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Έτρεξα και τερμάτισα και αυτό ήταν μια μεγάλη νίκη ζωής».

Τα νέα τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν ευχάριστα, αλλά η Δραμινή δρομέας θα βγει και πάλι νικήτρια: «Πριν από λίγο καιρό διαγνώστηκα µε μεταστατικό καρκίνο στον θώρακα και έχω ξεκινήσει δεύτερο κύκλο θεραπειών. ∆εν µε πτοεί τίποτα. Με την ομάδα του συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών θα βρεθώ στην αφετηρία και θα τρέξω μεταξύ χιλιάδων ανθρώπων. Θέλω να συνεχίσω. Όσο και αν πονάω, όσο και αν υποφέρω, θα συνεχίσω να τρέχω για τη ζωή µου, αλλά και για να δώσω σε όλον τον κόσμο δύναμη και κουράγιο».

*Πηγή: ethnos.gr