Energean Kavala BC: Τελευταία ελπίδα σωτηρίας, η αναδιάρθρωση…

Τις εξελίξεις στο χώρο της Α1, που ενδεχομένως να επηρεάσουν και την Α2, περιμένουν στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας

Η χρονιά χάθηκε πλέον για την ομάδα της Καβάλας και το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη επιστρέφει στην κατηγορία απ’ όπου προβιβάστηκε πέρσι, στην Β’ Εθνική. Η ήττα στον «τελικό» της Πάτρας ήταν το αποκορύφωμα μιας, κατά γενική ομολογία, μέτριας χρονιάς στην οποία η Ένωση πλήρωσε την μεγάλη αδυναμία που είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια, και τις οδυνηρές ήττες που υπέστη στην έδρα της ιδίως στον 1ο γύρο.

Στον σύλλογο πάντως δεν κοιτούν ακόμα την επόμενη ημέρα στην παρακάτω κατηγορία, μιας και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Όπως είναι γνωστό στην Basket League, λόγω της αναταραχής που υπάρχει και είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε (ομόφωνα) την αύξηση των ομάδων. Το ίδιο προτείνουν και οι 4 ομάδες που αγωνίστηκαν στα πλέι άουτ της Α2, ανάμεσα τους και η Καβάλα με σχετική επιστολή τους.

Στην Ένωση, όπως και στο Μαρούσι (μιας και ο Κόροιβος και ο Απόλλων Πατρών έχουν πλέον εξασφαλίσει την σωτηρία τους) βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων. Αν το αίτημα της Α1 περάσει, υπάρχει ελπίδα να συμβεί το ίδιο και στην Α2. Αν όμως όχι, τότε θα αρχίσουν οι σχεδιασμοί για την παρουσία της ομάδας στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στα Play Out της Α2 έστειλαν επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία ζήτησαν να μην πέσει καμία απ’ αυτές στη  Β’ Εθνική. Οι ομάδες εξηγούν ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση με αφορμή την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην υποβιβαστεί κανείς από την Α1 και να γίνει αναδιάρθρωση. Η Καβάλα, το, Μαρούσι, ο Κόροιβος και ο Απόλλων Πατρών, λένε ότι με τον τρόπο αυτό πρέπει να διεξαχθεί και το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020 με 16 ομάδες και έτσι δεν θα επηρεαστούν οι υπόλοιπες κατηγορίες από την αναδιάρθρωση.

«Τελικά δεν τα καταφέραμε…»

Η διοίκηση της Ένωσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο για την στήριξη την δύσκολη φετινή χρονιά. «Τελικά δεν τα καταφέραμε…! Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κόσμο μας για την μεγάλη προσπάθεια, την στήριξη και την έμπρακτη αγάπη του προς την ομάδα. Καθ’ όλη την διάρκεια της δύσκολης αυτής αγωνιστικής περιόδου και την προσπάθεια της παραμονής. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς»!