Elite League: Ο ΓΣ Ελευθερούπολης πήρε το «όπλο» του- Σπουδαία νίκη (82-72) επί του Κόροιβου Αμαλιάδας

Επιστροφή στις επιτυχίες για την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου σ’ ένα κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, όπου ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… διαγωνισμό τριπόντων από τις δύο ομάδες

Μια σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (23/3) ο ΓΣ Ελευθερούπολης κερδίζοντας στο κλειστό της Γεωργιανής τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 82-72! Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου επέστρεψε στις επιτυχίες και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό συνέβη επί ενός δυνατού αντιπάλου που ήθελε τη νίκη για να τον φτάσει στη 2η θέση της βαθμολογίας της Elite League! Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι η ομάδα της Ελευθερούπολης έχει δύο νίκες επί της Αμαλιάδας (μιας και είχε κερδίσει στον 1ο γύρο στην έδρα του Κόροιβου), κάτι που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα πλέι – οφς που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκεια του, με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν πιο δυνατά και να διατηρούν το προβάδισμα σε όλο το 1ο 10λεπτο. Ο ΓΣΕ αντέδρασε και για πρώτη φορά πέρασε μπροστά με τρίποντο του Καλογερία σχεδόν 2 λεπτά μετά την αρχή του 2ου 10λεπτου. Απ’ εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες «βάδιζαν» μαζί με την Ελευθερούπολη όμως να έχει ένα μικρό προβάδισμα, έχοντας ως «οδηγό» των Άλεν, που αν και τραυματίας πέτυχε 23 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ ο Γκάθραιτ πέτυχε 19 με 3 τρίποντα. Εξαιρετικός για ακόμα μια φορά ήταν και Μαστόρος που σημείωσε 12.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ειδικά στο 3ο 10λεπτο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… διαγωνισμό τριπόντων, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να σουτάρουν συνεχώς από τη γραμμή των 6.75. Αποτέλεσμα; Ο ΓΣΕ να τελειώσει τον αγώνα με 12 εύστοχα τρίποντα και ποσοστό ευστοχίας 41%, ενώ δύο λιγότερα είχε ο Κόροιβος. Η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος του ΓΣΕ 2 λεπτά πριν το τέλος, όταν η άμυνα των γηπεδούχων οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε λάθος επιλογές…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 14-18, 36-34, 60-59, 82-72
ΓΣ Ελευθερούπολης (Παπαδόπουλος): Άλεν 23 (4), Γκάθραϊτ 19 (3), Καμπουρίδης 9 (1), Ιατρίδης 11 (2), Λογοθέτης, Μαστόρος 12 (1), Κουρτίδης, Τσέλλος, Καλογερίας 8 (1).
Κόροιβος Αμαλιάδας (Λιόγας): Καξχάουζεν 10 (2), Ναυπλιώτης 3 (1), Νοέας 3 (1), Γεωργαλάς 4, Καρράς 4, Αλεξάντερ 20 (2), Δερμιτζάκης 6 (2), Καλαϊτζάκης 11 (1), Ράλλης, Πόζογλου 8 (1), Καραγεωργίου 1.