Εργασιακό Μπάσκετ: Η κούπα στο Επιμελητήριο / Εμπορικός Σύλλογος [Φωτογραφίες]

Κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή κερδίζοντας στον τελικό τους Εργαζόμενους της Καβάλα Oil με 69-59 – Στην 3η θέση οι Αστυνομικοί που επιβλήθηκαν στον μικρό τελικό της Λευκοσιδηρουργίας με 73-67

Η ομάδα του Επιμελητηρίου / Εμπορικού Συλλόγου ήταν η μεγάλη νικήτρια της τελικής φάσης του 4ου Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης επικράτησε της ομάδας των Εργαζομένων στην Kavala Oil 69-59 και στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια. Την 3η θέση στην τελική κατάταξη κατέκτησε η ομάδα των Αστυνομικών που στο μικρό τελικό επιβλήθηκε με 73-67 της ομάδας της Λευκοσιδηρουργίας Καβάλας.




Το θέαμα που παρακολούθησαν οι πολλοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γυμναστηρίου ήταν υψηλού επιπέδου και το ενδιαφέρον κρατήθηκε μέχρι το τέλος των αναμετρήσεων, μιας και καμία από τις ομάδες δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εύκολα τη νίκη.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος στο κενό ανάμεσα στον μικρό και τον μεγάλο τελικό παρέδωσε στη σύζυγο του μεγάλου απόντα των αγώνων του Λευτέρη Γεωργακόπουλου (που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες) μια φωτογραφία του που είχαν ετοιμάσει από την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος.

Οι πρώτοι σκόρερ

Πριν από την βράβευση των ομάδων και του πρωταθλητή, βραβεύτηκαν οι πρώτοι σκόρερ της 1ης φάσης του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα:
1ος σκόρερ ήταν ο Ηλίας Μουρίκης (Εργαζ. Coca Cola) με 179 πόντους.
2ος σκόρερ ο Κων/νος Βαζαίος (Εργαζ. Coca Cola) με 160 πόντους
3ος σκόρερ ο Γιώργος Ζορμπαλάς (Στρατιωτικοί) με 127 πόντους
Επίσης βραβεύτηκαν παίκτες με τα περισσότερα τρίποντα στην 1η φάση της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα:
1ος ήταν ο Ηλίας Μουρίκης (Εργαζ. Coca Cola) με 28 τρίποντα και τον ακολούθησαν στην 2η θέση με 14 τρίποντα οι Νίκος Ζαρζαβατσίδης (Εργαζ. Kavala Oil), Παντελής Ευαγγέλου (Στρατιωτικοί) και Παναγιώτης Αγγελίδης (Φοροτεχνικοί / Οικονομολόγοι).
Τις βραβεύσεις στους αθλητές και τις ομάδες έκαναν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου.

Οι μεγάλος τελικός

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά και στον μεγάλο τελικό, η ομάδα του Επιμελητηρίου ήταν ανώτερα από αυτή των «Πετρελαίων» και σήκωσε δίκαια το τρόπαιο. Ήταν πολύ καλά «διαβασμένη» στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, έχοντας τον Αμπελακιώτη που ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 29 πόντους! Από τη μεριά της η ομάδα της Καβάλα Όιλ, που έπαιξε χωρίς τον Κάτσικα (που την Τρίτη ταξίδεψε στις ΗΠΑ) στηρίχτηκε στην επίθεση κυρίως στον Πενταζίδη που πέτυχε 31 πόντους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο άλλοι 3 συμπαίκτες του χρίστηκαν σκόρερ. Τα δεκάλεπτα ήταν 23-16, 35-31, 47-38 και 69-59.
Διαιτητές: Κατρακάρης, Μυσιρλής
Επιμελητήριο / Εμπ. Σύλλογος (Γιάννης Χατζηαβραμίδης): Τζίνας, Φουρτούνας Σ. 5 (1), Μαμτσαδέλης, Λεμονίδης, Γιαμαλίδης 4, Σουλίδης 2, Παναγιωτίδης 2, Φιλιππίδης, Αμπελακιώτης 29 (1), Φουρτούνας Θ. 10, Κοσμίδης 15 (1), Κουτσόγλου 2.
Εργαζόμενοι Καβάλα Όιλ (Φώτης Σαχαρίδης): Ζαρζαβατσίδης 6 (1), Θαγγόπουλος, Καρασακαλίδης, Πενταζίδης 31 (2), Σταμάτης, Αγγελίδης, Μπαμπασακάλης 7 (2), Ανθημιάδης, Γεωργιάδης 15 (1), Κύτρος, Κουκούλης, Αρβανίτης.

Ο μικρός τελικός

Στον μικρό τελικό, το παιχνίδι μεταξύ των Αστυνομικών και της Λευκοσιδηρουργίας Καβάλας ήταν ισορροπημένο και αμφίρροπο μέχρι και το τέλος. Οι Αστυνομικοί έχοντας περισσότερες επιλογές αλλά και δυνάμεις διατήρησαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα ένα μικρό προβάδισμα και τελικά κατέλαβαν την 3η θέση με 73-67. Πρώτος σκόρερ τους ήταν ο Χαραλαμπίδης με 25 πόντους, ενώ η Λευκοσιδηρουργία κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να ανατρέψει την κατάσταση, με μπροστάρη τον Ράμμο που σημείωσε 21 πόντους αλλά δεν τα κατάφερε. Τα δεκάλεπτα ήταν: 21-20, 40-36, 54-48 και 73-67
Διαιτητές: Ανεστάκης, Τριανταφυλλίδου.
Αστυνομικοί (Ηλίας Φραγκόπουλος): Σκρητζόβαλης 4, Αμπελίδης, Θεοτόκης 9, Κασαπλής 3 (1), Μπιλμπίλης 7 (1), Μανάφης 5, Ψωμάς, Ασλάνογλου 5, Μυτικόπουλος 18, Χαραλαμπίδης 25 (2), Σωτηρίου, Πατσιαμάνης.
Λευκοσιδηρουργία (Γιώργος Παγκαλίδης): Πορλίδης 4, Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Αβενίδης, Σωτηριάδης 9, Αδαμίδης 6 (2), Τσάκαλος, Ράμμος 21 (3), Καλαϊτζίδης 9 (1), Κεχαγιάς 9 (2), Κελεμένης 5, Μόμτσος 4.