ΕΟΣ & ΣΧΟ Καβάλας: Κοινή εξόρμηση στο Παγγαίο [Φωτογραφίες]

20 μέλη των δύο ομίλων ανέβηκαν από το μονοπάτι της «Εικοσιφοίνισσας» στο «Τρίκορφο» και διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο «Χατζηγεωργίου».

Η ιδέα για κοινές δράσεις των δύο ορειβατικών συλλόγων της Καβάλας κυοφορούνταν εδώ και καιρό. Ήθελε απλώς το χρόνο της για να ωριμάσει και να συνειδητοποιηθεί στις καρδιές, την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων.

Καρπός της ιδέας η πρώτη κοινή εξόρμηση, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου. Είκοσι ορειβάτες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας και του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας πραγματοποίησαν μια από τις πιο όμορφες και απαιτητικές ορειβατικές διαδρομές του Παγγαίου: ανάβαση από το μονοπάτι της «Εικοσιφοίνισσας» στο «Τρίκορφο» και στη συνέχεια διανυκτέρευση στο Κ/Φ «Χατζηγεωργίου». Στο καταφύγιο, περισσότερα από είκοσι μέλη των δύο συλλόγων, είχαν ξεκινήσει το γλέντι από νωρίς, όσο περίμεναν την άφιξη της εικοσαμελούς ομάδας.

Το τέλος της ημέρας, περιελάμβανε άφθονο κρασί και τσίπουρο, ψητά στο τζάκι και ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, αντίστοιχης αυτής, που οι ιθύνοντες των δύο συλλόγων είχαν ονειρευτεί, αποζημιώνοντας με το παραπάνω τους συμμετέχοντες. Για ορισμένους τολμηρούς η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ανάβαση στην κορυφή «Αβγό».

Το πρωινό της επόμενης ημέρας, ο κακός καιρός δεν πτόησε το ηθικό της μεγάλης παρέας και αφού η κατάβαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανανεώθηκαν τα ραντεβού για τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις, «σπάζοντας» προκαταλήψεις και κακοδαιμονίες χρόνων… Και γιατί όχι, θα ρωτούσε κάποιος ανεξάρτητος παρατηρητής. Άλλωστε στην πραγματικότητα, οι απόλυτα ανασφαλείς είναι που έχουν τις περισσότερες προκαταλήψεις.

Οι δραστηριότητες για τον ΕΟΣ θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου, με την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Νέστο, που περιλαμβάνει πεζοπορία στο παραποτάμιο μονοπάτι και διανυκτέρευση σε αντίσκηνα (υπεύθυνος Αθανασιάδης Παναγιώτης), ενώ το Σάββατο 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κλασική πλέον νυχτερινή πεζοπορία στην Παλιά Καβάλα στα πλαίσια του Wood Water Wild Festival. ΕΟΣ και ΣΧΟΚ θα συναντηθούν και πάλι το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, στην αναρριχητική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ηρακλείτσα.