Γιάννης Μαρτίδης: 5ος αλλά και πάλι επιτυχημένος

Την 5η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης εφήβων κατέλαβε ο Καβαλιώτης πρωταθλητής, παραμένοντας σταθερά στην κορυφή του αθλήματος

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων που διεξάγεται στην Ισπανία κατέλαβε ο Γιάννης Μαρτίδης.

Ο Καβαλιώτης πρωταθλητής στον αγώνα για το χάλκινο στα 57 κιλά ελευθέρας ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στον Μολδαβό Κανταβέικα, αλλά ηττήθηκε με 7-1. Το τελικό σκορ, όμως, δεν αντικατοπτρίζει τη μεγάλη εμφάνιση του Μαρτίδη, καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ήταν ισόπαλος 1-1.

Ο νεαρός αθλητής για 4η συνεχόμενη χρονιά καταλαμβάνει την 5η θέση σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση και αποδεικνύει ότι είναι σταθερά στους αθλητές που κυνηγούν τη διάκριση.

Ο Μαρτίδης έφτασε έως τον ημιτελικό, όπου και ηττήθηκε από τον Ρώσο Μονγκούς. Στην πορεία του μέχρις εκεί νίκησε στο γύρο των «16» τον Λικαμάνου. Ο αγώνας με τον Λευκορώσο ήταν συναρπαστικός και ο Μαρτίδης υπερέβαλε εαυτόν για να κερδίσει. Πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης έχανε με 4-3, αλλά πήρε 4 πόντους και νίκησε με 7-4! Στα προημιτελικά επικράτησε με το ίδιο σκορ του Ιταλού Φρέζα. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό ηττήθηκε από τον Μόνγκους και έτσι έφτασε το Σάββατο (8/9) να αγωνιστεί για το χάλκινο αλλά δεν τα κατάφερε.