32ο Μίνι Μπάσκετ: Το 19ο ΔΣ (αγόρια) και το ΔΣ Παληού (κορίτσια) σήκωσαν το… τιμημένο [φωτογραφίες]

Συγκλονιστικοί οι μεγάλοι τελικοί της διοργάνωσης στο κλειστό της Καλαμίτσας – Κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και στα τελευταία δευτερόλεπτα

Το 19ο ΔΣ στα αγόρια και το ΔΣ του Παληού στα κορίτσια ήταν οι μεγάλοι νικητές στο 32ο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των δημοτικών σχολείων της Καβάλας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (9/6) στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα!

Οι δύο ομάδες κατάφεραν να επικρατήσουν στους μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης ύστερα από συγκλονιστικά παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, στην κυριολεξία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.




Αν μη τι άλλο οι φετινοί τελικοί του πρωταθλήματος, ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών και ολοκληρώθηκαν με τα έξαλλα πανηγύρια των νικητών και τα δάκρια της απογοήτευσης των ηττημένων…

Η Τουρέντζογλου έκανε τη διαφορά…

Στον μεγάλο τελικό των κοριτσιών το ΔΣ του Παληού κέρδισε το 24ο ΔΣ με 28-26, έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Εριέττα Τουρέντζογλου που σημείωσε τους 25 από τους 28 πόντους της ομάδας της. Το 24ο ΔΣ είχε δύο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση της με τις Δασκαλοπούλου (15 π.) και την Δερβετζή (8 π.) και ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα, ωστόσο δεν βρήκε τρόπο να περιορίσει την καλύτερη παίκτρια των αντιπάλων και το πλήρωσε. Τα οκτάλεπτα ήταν: 1-6, 10-12, 21-18 και 26-28.
Διαιτητές: Ανεστάκης, Σωτηρίου
24ο ΔΣ (Κουτσοκλένης Ι.): Δασκαλοπούλου 15, Δερβετζή 8, Χαριζάνη, Φινδάνη 2, Ραξενίδου, Τσιλφίδου, Κλεανθίδου 1, Πιπερίδου, Παπαδοπούλου, Γιαννακούδη, Τσιμπίδου, Μαγγοπούλου, Πρασίνη.
ΔΣ Παληού (Παρμενίδου – Κούντουρας): Βάσσιου, Παπουτσή, Γινικοπούλου, Χάσπαρη 2, Καμπουρίδου 1, Γενικοπούλου, Ιωάννου, Τσίγκα, Τουρέντζογλου 25, Καμπουρίδη, Χατζηιωάννου.

Χάιτας – Παπαδόπουλος vs Μακαρατζή…

Έσπασαν καρδιές στον τελικό των αγοριών, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 1,2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και το 19ο ΔΣ να δίνει τέλος στο σερί των κατακτήσεων του πρωταθλήματος από το 22ο ΔΣ, που σήκωσε την κούπα στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Ο αγώνας ήταν στην ουσία μια κόντρα ανάμεσα στο Μακαρατζή του 22ου, που τελείωσε τον αγώνα με 44 πόντους και του Παπαδόπουλου και του Χάιτα του 19ου που σημείωσαν 26 και 20 πόντους αντίστοιχα. Το 22ο διατηρούσε στο μεγαλύτερο διάστημα ένα προβάδισμα, ωστόσο οι ισορροπίες φάνηκαν να αλλάζουν όταν αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο σέντερ του 19ου ΔΣ Γρηγόρης Χάιτας. Ο Γιώργος Μακαρατζής έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, όμως ο Πρόδρομος Παπαδόπουλος βρήκε λύσεις στην επίθεση και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις του αγώνα. Το 22ο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 1,2 ΄΄ πριν το τέλος όταν ο Γαβριηλίδης κέρδισε φάουλ και δύο βολές, ωστόσο ευστόχησε στη μία διαμορφώνοντας το τελικό 47-48.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής και των δύο ομάδων ήταν ο Θόδωρος Πικάζης (κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος) και έτσι δεν κάθισε σε κανένα πάγκο. Τις ομάδες κοουτσάρισαν οι κύριοι Βαρώνας και Μανωλαρίδης (γονείς παιδιών των ομάδων)!
Τα οκτάλεπτα ήταν: 8-11, 19-25, 34-35, 47-48.
Διαιτητές: Κατρακάρης, Μυσιρλής
22ο ΔΣ (Βαρώνας): Νταμάρης, Μακαρατζής 44, Αλμάδι, Σπυριδονάκης, Γαβριηλίδης 1, Νικολάου Δ., Βαρώνας 2, Νικολάου, Μανωλιός, Μπάρτσι, Κρυωνάς, Ρέτσος.
19ο ΔΣ (Μανωλαρίδης): Δερετζής, Καραβοκύρης, Ξανθόπουλος, Πέκος 2, Βουβούκης, Δέδες, Παπαδόπουλος 26, Χάιτας 20, Αναστασιάδης, Μανωλαρίδης, Παπαδόπουλος, Κουλαξίζης Β., Κουλαξίζης Γ., Πρίτσιος.

Οι Μικροί τελικοί

Στους μικρούς τελικούς της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
(Αγόρια): 24ο ΔΣ – 18ο ΔΣ: 38-40
(Κορίτσια): 5ο ΔΣ – 2ο ΔΣ: 11-12

Οι νικητές του διαγωνισμού ευστοχίας

Ανάμεσα στους δύο μεγάλους τελικούς της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του διαγωνισμού ευστοχίας γονιών – παιδιών, στον οποίο φέτος πήραν μέρος περί τις 40 ομάδες! Οι προκριματικοί αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο απ’ όπου αναδείχτηκαν οι 7 με την καλύτερη επίδοση. Πρωταθλητές αναδείχτηκαν ο Ηρακλής και ο Άρης Καλογιάννης του 24ου ΔΣ που σημείωσαν 22 πόντους. Η πρώτη τριάδα του διαγωνισμού ήταν η εξής:

  1. Καλογιάννης Άρης – Καλογιάννης Ηρακλής (24ο ΔΣ): 22 πόντοι
  2. Μόμτσος Γιώργος – Μόμτσος Κων/νος (18ο ΔΣ): 21 πόντοι
  3. Τουρέντζογλου Πέτρος – Τουρέντζογλου Εριέττα (ΔΣ Παληού): 21 πόντοι.