Νίκος Πενταζίδης: Σκληροί στην άμυνα, θεαματικοί στην επίθεση

Ο νέος προπονητής της Energean Kavala BC μιλάει για το πώς θέλει να είναι η ομάδα του τη νέα χρονιά στην Β’ Εθνική

Η προσπάθεια για ενίσχυση του Καβαλιώτικου στοιχείου στην ομάδα, μπορεί να μην στέφθηκε από επιτυχία την περσινή χρονιά, ωστόσο η επιδίωξη παραμένει και τώρα που επιστρέφει στην Β’ Εθνική, μετά την μετριότατη πορεία στην Α2 και τον υποβιβασμό, θα συνεχιστεί… Ο λόγος για την Energean Kavala BC που την Δευτέρα ανακοίνωσε επίσημα την συνεργασία της με το Νίκο Πενταζίδη, ο οποίος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο Καβαλιώτης τεχνικός μίλησε στη «ΝΕ» για την ομάδα που φιλοδοξεί να «χτίσει» τη νέα χρονιά, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στους λόγους που αποφασίστηκε να επιστρέψει ο Πενταζίδης στον πάγκο της ανδρικής ομάδας της Ένωσης.

Βαγγέλης Παππάς: «Οι 3 λόγοι που επιλέξαμε τον Πενταζίδη»

«Αυτό που θέλουμε τη νέα χρονιά στην ομάδα της Καβάλας είναι να αναδείξουμε τα ταλέντα από τα τμήματα υποδομής και γι’ αυτό στο νέο ρόστερ που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 παιδιά που θα προέρχονται από το εφηβικό τμήμα, ενώ θα γίνει προσπάθεια για να αποκτήσουμε και κάποια άλλα», δήλωσε ο Βαγγέλης Παππάς ο οποίος τόνισε η επιλογή Πενταζίδη για τον πάγκο της Ένωσης έγινε για 3 λόγους. «Πρώτον γιατί είναι Καβαλιώτης και όπως και με τον Ανδρέα Καραπιπερίδη, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε δικά μας παιδιά να αναδειχτούν. Δεύτερον γιατί γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τρίτον για ήδη από πέρσι είχε την εντολή να ετοιμάσει στην εφηβική ομάδα κάποια παιδιά για να «ανεβούν» φέτος στην ανδρική. Πρόκειται για έναν προπονητή τον οποίο γνωρίζουμε όλοι και με τον οποίο μας συνδέει, εκτός των άλλων, και μια φιλία». Σύμφωνα με τον κ. Παππά ο στόχος της Καβάλας θα είναι να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα είναι μέσα στις 3-4 καλύτερες του ομίλου.

Νίκος Πενταζίδης: «Θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις μεταγραφές»

Όσον αφορά το Νίκο Πενταζίδη στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προπονητής της ομάδας, απευθυνόμενος στους φιλάθλους της Ένωσης είπε ότι «αυτό που θα δούνε οι φίλαθλοι στη νέα ομάδα που θα δημιουργήσουμε θα είναι ένα σύνολο που θα παλεύει μέσα στο γήπεδο και θα είναι ανταγωνιστικό σε όλους τους αγώνες. Θα δώσουμε έμφαση στην άμυνα όπου στόχος θα είναι να είναι πολύ σκληρή, ενώ στην επίθεση θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε θέαμα και να φέρουμε έτσι περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Το Καβαλιώτικο στοιχείο στην Ένωση, θα ενισχυθεί με την προώθηση στο ανδρικό τμήμα των Κώστα Μπανάσα και Σωτήρη Ζώτο, ενώ σε ότι αφορά το υπόλοιπο ρόστερ, ο νέος κόουτς της Ένωσης τόνισε ότι «θέλω να κρατήσω το βασικό κορμό της περσινής ομάδας για να μην χρειαστεί να ξεκινήσουμε την προσπάθεια από το ‘’μηδέν’’». Αναφορικά με τις μεταγραφές ο Καβαλιώτης κόουτς επισήμανε ότι θα προσπαθήσει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θέλουμε να τελειώνουμε με το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφών που θα κάνουμε. Αν μπορέσουμε να κλείσουμε τα 4/5 από αυτά που θέλουμε να κάνουμε θα είναι ιδανικό για εμάς, αφού στη συνέχεια θα έχουμε μόνο λίγα πράγματα να προσθέσουμε στην ομάδα».

Τέλος ρίχνοντας μια ματιά στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής και στις ομάδες που «βλέπει» ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Νίκος Πενταζίδης είπε ότι «εκτός από την δική μας ομάδα, σ’ αυτή την κατηγορία θα είναι σίγουρα το Αγρίνιο και η Λευκάδα, όπως επίσης τα Γιάννενα αλλά και η ομάδα της Γέφυρας»!