ΟΘΑ Καβάλας: Μια Regatta διαφορετική από τις άλλες [φωτογραφίες]

Ένας θεσμός, πλέον, στο Αιγαίο Πέλαγος, ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας Friendship Regatta, διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον ΟΘΑΚ και ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία με 32 σκάφη και 200 αθλητές

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ΟΘΑ Καβάλας διοργάνωσε τον κορυφαίο διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας, την Friendship Regatta 2019, ένας αγώνας ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο αγώνας αυτός φέτος έγινε για πρώτη φορά σε 2 χώρες, Ελλάδα και Τουρκία. Πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος κατέχει ως τώρα το ρεκόρ συμμετοχών σε όλη την Ελλάδα, καθώς έλαβαν μέρος 32 σκάφη και 200 αθλητές από όλες τις χώρες των Βαλκανίων. Από την Ελλάδα υπήρχαν συμμετοχές από τους Ομίλους ΟΘΑΚ, ΝΟΑ, ΛΟΙΑΘ, ΝΑΟΚΘ, ΝΟΒΑ, ενώ από την Τουρκία συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Σμύρνης.

Τα νησιά του αγώνα Λήμνος και Τένεδος (ο Άγιος Ευστράτιος εγκαταλείφτηκε λόγω απαγορευτικού καιρού) υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες, με τους αρμόδιους να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να εξυπηρετήσουν όλον αυτόν τον κόσμο που συμμετείχε.

Τα πολύ καλά σκάφη των πληρωμάτων που συμμετείχαν, ειδικά από την Τουρκία και ο πολύς αέρας και στις 6 ιστιοδρομίες ήταν καταλυτικοί παράγοντες για έναν άριστο αγώνα που μέχρι τέλους κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για τις πρώτες 3 θέσεις όλων των κατηγοριών.

Τελικός νικητής overall το αγωνιστικό σκάφος INTEGRALE Mum 36 από τη Θεσσαλονίκη με δεύτερο το HAKUNA MATATA Manitsas Marine με μαθητές της Σχολής Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας του ΟΘΑΚ και κυβερνήτη τον εκπαιδευτή τους Δημήτρη Σοφίτση.

Πολύ καλά τα πήγε και το σκάφος ΩΚΥΑΛΟΣ V της Σχολής του ΟΘΑΚ με κυβερνήτη τον Γιάννη Γάργαλο που κατέκτησε τη τρίτη θέση στη κατηγορία ORC 3.

Ο ΟΘΑΚ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον δήμο Λήμνου, στο Λιμεναρχείο και στο Λιμενικό ταμείο Λήμνου, όπως και στο αντίστοιχο Τελωνείο για τη διευκόλυνση των σκαφών. Επίσης, ευχαριστεί τον πρόεδρο της Επιτροπής αγώνα Μιχάλη Παυλίδη για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

O ΟΘΑΚ πλέον με «ναυαρχίδα» την Friendship Regatta απέδειξε ότι αποτελεί κορυφαίο Όμιλο στη Βόρεια Ελλάδα με δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.