Νέστος: Ήθελε τη Football League, αλλά (λόγω οικονομικών) παραμένει στη Γ’ Εθνική

Η ομάδα της Χρυσούπολης αρνήθηκε την πρόσκληση της ΕΠΟ επικαλούμενη οικονομική αδυναμία

Να απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση της ΕΠΟ να συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League αποφάσισε τελικά ο Νέστος. Η διοίκηση του συλλόγου της Χρυσούπολης έκανε γνωστή την απόφαση της με την δημοσιοποίηση της γνωστοποίησης που απέστειλε στην επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΟ και την επιτροπή πρωταθλήματος της Football League, στην οποία επικαλείται οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας, ειδικά από την στιγμή που οι οικονομικοί παράγοντες της Χρυσούπολης που αρχικά είχαν δείξει ενδιαφέρον να βοηθήσουν την ομάδα, τελικά απάντησαν αρνητικά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του Νέστου αναφέρει: «Το διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού σωματείου Νέστος Χρυσούπολης, με την υπ αριθμόν 4/2019 απόφαση του, αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της περιόδου 2019-2020 της Football League.

Ο λόγος άρνησης επικεντρώνεται κυρίως στο οικονομικό και οργανωτικό κομμάτι. Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το ενδεχόμενο συμμετοχής μας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το νέο διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε την επιθυμία να δηλώσει συμμετοχή. Ενθουσιασμένοι και έχοντας την στήριξη και παρότρυνση του φίλαθλου κόσμου της πόλης ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία τους να μας στηρίξουν οικονομικά. Ο πρόεδρος της ομάδας προχώρησε σε σειρά επαφών και συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Με την πάροδο του χρόνου όμως όλοι αυτοί που αρχικώς είχαν δείξει ενδιαφέρον, αποχώρησαν από τις συζητήσεις απαντώντας αρνητικά. Το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο έχει κάποιες συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλο ύψος των χρηματικών απαιτήσεων της κατηγορίας. Εξάλλου το χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η οικονομική στήριξη, που χρειάζεται για να οργανωθεί η ομάδα σε επίπεδο στελεχών (παράγοντες, διοικητικοί υπάλληλοι) είναι πολύ μικρό.

Γνωρίζοντας τη σοβαρότητα της απόφασης μας και ενεργώντας πάντοτε για το καλό του συλλόγου μας, προβαίνουμε στην δημοσιοποίηση της».