Καβάλα BC: Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Νίκη-πρόκριση (81-71) επί του Αγρινίου

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία πρόκριση στον 3ο γύρο του κυπέλου στο κλειστό της Καλαμίτσας απέναντι σε ομάδα της Α2 Εθνικής

Δείχνοντας χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές του αγώνα και έχοντας λύσεις σε κάθε πρόβλημα που του έβαζε ο αντίπαλος, η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας κατάφερε να προκριθεί στην 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας το απόγευμα της Κυριακής στο «Αλ. Δήμογλου» το Αγρίνιο με 81-71.

Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη, ήταν από την αρχή του αγώνα μπροστά στο σκορ, ακόμα και με διαφορές που πλησίαζαν τους 20 πόντους, παίζοντας δυνατά στην άμυνα και έχοντας πολλές επιτυχημένες επιλογές στην επίθεση. Το Αγρίνιο όμως σιγά – σιγά «έκλεινε» την άμυνα του και σε κάποια περίοδο έπαιξε είτε ζώνη, είτε ζώνη με προσαρμογές, με αποτέλεσμα να αρχίσει να «ψαλιδίζει» σιγά – σιγά την διαφορά, με πρωταγωνιστές τον Γάλλο Φραντσέσκι και τον Ψαρά. Έτσι κατάφεραν περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (63-63), όμως μέχρις εκεί…

Στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές τα μεγάλα τρίποντα, του εξαιρετικού Αθανασιάδη, του πολύ καλού Δοξάκη, αλλά και του πρώτου σκόρερ της ομάδας Λαμπρόπουλου, όπως επίσης και με τα ηρωϊκά ντράιβ του Φλιάτη, έφεραν και πάλι την Καβάλα «στην θέση του οδηγού» και εν τέλει τη νίκη και την πρόκριση.

Για ακόμα ένα παιχνίδι θα πρέπει να τονιστεί η εξαιρετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο των δύο νεαρών παιδιών της ομάδας της Καβάλας, που προωθήθηκαν από την εφηβική ομάδα, του Ζώτου και του Μπανάσα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα (ειδικά ο πρώτος) και όπως ήταν φυσικό χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 19-8, 40-28, 61-52, 81-71

Καβάλα (Πενταζίδης): Δοξάκης 14 (2), Μπανάσας 3, Παπαζούδης, Λαμπρόπουλος 22 (4), Σαββίδης, Ζώτος, Αθανασιάδης 18 (4), Αδαμόπουλος 9, Πιεβάλιτσα, Φλιάτης 13, Νταλός 2, Τεπετίδης

Αγρίνιο (Διαμαντάκος): Σταμίρης, Μπερερής 7 (2), Μιχάλογλου 4, Καμάρας 7, Φραντσέσκι 23 (1), Γκρέκας 6, Χατζηνικόλας, Κασσιούμης, Σταματογιάννης 7, Ψαράς 17 (3), Παπαχρήστος.

Και τώρα η Δάφνη

Η Καβάλα παραδοσιακά πλέον τα πάει καλά στις πρώτες φάσεις του κυπέλλου Ελλάδος, θα αντιμετωπίσει στην 3η φάση της διοργάνωσης την Δάφνη Δαφνίου που κέρδισε δύσκολα εκτός έδρας τον Πρωτέα Β. με 79-73.