Σάκης Στημονιάρης: «Αργυρός» στον αγώνα «χωρίς τερματισμό» της Θεσσαλονίκης

Διένυσε 214 χιλιόμετρα σε διάστημα 50 ωρών στον υπερμαραθώνιο Salonic Run στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Πέρσι ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα «χωρίς τερματισμό» της Θεσσαλονίκης κατακτώντας την πρώτη θέση, ενώ φέτος μπορεί να μην ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ωστόσο με την 2η θέση που κατέκτησε έδειξε ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους του είδους του στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Θανάση Στημονιάρη ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στον υπερμαραθώνιο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης από τις 11 ως τις 13 Οκτωβρίου με την ονομασία «Salonic Run – Τρέξε χωρίς τερματισμό»!

Πρόκειται για έναν αγώνα, όπου στην ουσία ο αθλητής προσπαθεί μέσα σε ένα συγκριμένο χρονικό όριο, 24 ή 50 ωρών, να διανύσει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί! Ο Καβαλιώτης πρωταθλητής συμμετείχε στον αγώνα των 50 ωρών και στο διάστημα αυτό κατάφερε να διανύσει συνολικά 214 χιλιόμετρα! Με την επίδοση αυτή κατετάγη στην 2η θέση των ανδρών, πίσω από το Νίκο Κόντη που διένυσε 262 χιλιόμετρα και την 3η θέση στη γενική κατάταξη, αφού πρώτη αναδείχτηκε (για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα) μια γυναίκα! Είναι Λιντίτα Χόκια που κάλυψε 279 χιλιόμετρα.

Η καταπληκτική δρομέας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας πήρε την πρώτη θέση μέσα σε αποθέωση και πρόσφερε τα περισσότερα στη μονάδα αυτιστικού ατόμου «Ελπίδα» και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, τα δύο ιδρύματα που ενίσχυσε για το 2019 το Salonica Run. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου στο φιλανθρωπικό σκοπό του Salonica Run ήταν συγκλονιστική καθώς διατέθηκαν και οι 3.000 θέσεις κάνοντας sold out τον αγώνα, με του δρομείς να καλύπτουν 27.499 χιλιόμετρα μέσα στις 50 ώρες του αγώνα. Για κάθε χιλιόμετρο που διανυόταν από τους αθλητές οι χορηγοί του αγώνα έδιναν 50 λεπτά του ευρώ για τους σκοπούς που ορίστηκαν από τους διοργανωτές.

«Γνωρίζοντας καινούργιους φίλους και βλέποντας παλιούς…»

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Σάκης Στημονιάρης μίλησε για την εμπειρία του αγώνα λέγοντας «Salonica Run ένας ακόμα αγώνας τελείωσε, 214χιλ σε 50ωρες γνωρίζοντας καινούργιους φίλους και βλέποντας παλιούς… Μαζί με τον Αντώνη και την Ματίνα οι ώρες περάνανε αρκετά γρήγορα και ωραία. 105χιλ για τον Αντώνη και η έκπληξη για όλους η Ματίνα 220χιλ (3η στις γυναίκες ,4η στην γενική στο 48ωρο,3η στο 24ωρο… τα πήρε όλα και έφυγε). Και λόγω αδείας έγινε και μια βόλτα στην Κοζάνη για να δω συγγενείς και φίλους»

Πέρσι 311 χιλιόμετρα

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι ναι μεν οι επιδόσεις των νικητών ήταν εντυπωσιακές, αλλά και σε δεύτερο πλάνο, δεδομένου ότι το πρώτο ζητούμενο ήταν η συμμετοχή και η κάλυψη όσο των δυνατόν περισσοτέρων χιλιομέτρων από τους αθλητές, αλλά δεν έφτασαν στην περσινή απόδοση του Σάκη Στημονιάρη, που είχε καταφέρει να τρέξει 311 χιλιόμετρα και φυσικά είχε κατακτήσει την πρώτη θέση.