Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Ο Νέστος στη θέση του οδηγού…

Κέρδισε εύκολα με 4-0 την Ένωση Αλεξανδρούπολης και πέρασε στην 1η θέση, μπροστά από τον Αετό που έμεινε στο 1-1 με την Δόξα Κ. Καμήλας

Στην 1η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής φιγουράρει από το απόγευμα της Κυριακής ο Νέστος, που κέρδισε άνετα στην Χρυσούπολη την Ένωση Αλεξανδρούπολης και εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Αετού Ορφανού που έφερε «Χ» στο Οφρύνιο. Όσο για το ντέρμπι της Καβάλας που έγινε στο Λιμένα, ανάμεσα στην Δόξα Θεολόγου και την Πέρνη, έληξε με επίσης άνετη νίκη των φιλοξενούμενων.

4 γκολ στο 2ο ημίχρονο

Με 4 γκολ σε διάστημα 32 λεπτών στο 2ο ημίχρονο, ο Νέστος πήρε τη νίκη με 4-0 επί της Ένωσης Αλεξανδρούπολης, και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 1ο μέρος οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν όταν στο 12ο Μαλτέζος σε κενή εστία έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι. Στην επανάληψη, το 1-0 έγινε με κεφαλιά του Λίτσκα στο 53’ μετά από σέντρα του Μπαϊκαρά από τον οποίο ξεκίνησε και το 2-0 στο 65’, όταν σέντραρε και ο πεσμένος Κοβάτσης βρήκε στόχο. Το 3-0 έκανε ο Λίτσκας στο 80’ και στο 85’ Γεωργιάδης διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Νέστος αγωνίστηκε με τους Δεμένικο, Μπλιο, Αρετά (75’ Τζατζανά), Μπάμπουρα (81’ Λεγάτο), Φραγκούλη, Γρηγοριάδη (81’ Γεωργιάδη), Αδαμάκη, Ανδρεάδη, Λίτσκα, Νάκα (63’ Κοβάτση) και Μπαϊκαρά.

Έμεινε στο «Χ» και με 2 παίκτες λιγότερους…

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του στον αγώνα με την Δόξα Κ. Καμήλας ο Αετός Ορφανού και περιορίστηκε στο 1-1, χάνοντας την θέση του οδηγού στον 1ο όμιλο. Η ομάδα έχοντας για ένα ημίχρονο έξω τον Δουμάνη, δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ στην επανάληψη λίγα λεπτά μετά την είσοδο του, έγινε το 1-0 από τον Καραγιαννίδη (58ο λεπτό). Δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη στη συνέχεια και έτσι στο 78’ ήρθε η ισοφάριση με το πέναλτι του Μίνγκα που έκανε το 1-1. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Βουζουλίδης (χέρι στην περιοχή), ενώ 7 λεπτά αργότερα ήρθε και η αποβολή του Κάμπατζη.

Το ντέρμπι στον Κεραυνό

Ο Κεραυνός Πέρνης ήταν μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Καβάλας που έγινε στο γήπεδο του Λιμένα κόντρα στην Δόξα Θεολόγου – Ποτού. Έχοντας έρθει από την εντός έδρας ήττα με την Δόξα Κ. Καμήλας, πήρε το προβάδισμα στο 26ο λεπτό με τον Μπαντάνη και εξασφάλισε το πολύτιμο τρίποντο στα μέσα της επανάληψης όταν ο Μελισσόπουλος διαμόρφωσε τελικό 0-2 στο 71ο λεπτό. Η ομάδα του Θεολόγου προσπάθησε και πάλι φιλότιμα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της αναμέτρησης, όμως για ακόμα μια φορά έμεινε με την προσπάθεια, αφού μετά από 5 αγωνιστικές όχι μόνο δεν έχει βαθμό, αλλά ούτε γκολ!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Νέστος Χρυσούπολης – Ένωση Αλεξανδρούπολης: 4-0
Πανσερραϊκός – Άρης Αβάτου: 3-0
Πανδραμαϊκός – Ηρακλής Ζυγού: 2-0
Αετός Ορφανού – Δόξα Κάτω Καμήλας: 1-1
Δόξα Θεολόγου – Κεραυνός Πέρνης: 0-2
Ορφέας Ξάνθης – Κιλκισιακός: 0-2
Ρεπό ο Απόλλων Παραλιμνίου
Η Βαθμολογία

  1. Νέστος Χρυσούπολης 12 (13-5)
  2. Αετός Ορφανού 11 (11-4)
  3. Πανσερραίκός 11 (8-3)
  4. Πανδραμαϊκός 10 (9-2)*
  5. Κεραυνός Πέρνης 8 (8-7)
  6. Απόλλων Παραλιμνίου 7 (6-3)*
  7. Δόξα Κάτω Καμήλας 7 (10-10)
  8. Άρης Αβάτου 5 (6-7)
  9. Ηρακλής Ζυγού 3 (4-6)*
  10. Ορφέας Ξάνθης 3 (3-7)*
  11. Ένωση Αλεξανδρούπολης 3 (5-12)
  12. Κιλκισικός 3(2-10)*
  13. Δόξα Θεολόγου 1 (0-9)

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η Επόμενη Αγωνιστική
Πανδραμαϊκός – Αετός Ορφανού
Δόξα Κ. Καμήλας – Δόξα Θεολόγου
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Ορφέας Ξάνθης
Κεραυνός Πέρνης – Νέστος Χρυσούπολης
Κιλκισιακός – Απόλλων Παραλιμνίου
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Πανσερραϊκός
Ρεπό ο Άρης Αβάτου