Νίκος Πενταζίδης: «Μ’ αυτά τα ποσοστά δεν κερδίζουμε πουθενά…»

Η αστοχία (30% στα δίποντα και 20% στα τρίποντα) ήταν σύμφωνα με τον προπονητή της Καβάλας BC η βασική αιτία της ήττα από την Ευκαρπία

Την χειρότερη και με διαφορά εμφάνιση της στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής στην Ευκαρπία η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας! Ειδικά σε ότι αφορά την επιθετική της δραστηριότητα, η συγκομιδή της ήταν απογοητευτική και έτσι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη με την τοπική ομάδα από την οποία ηττήθηκε με 73-59.

Τα ποσοστά ευστοχίας των παικτών του Νίκου Πενταζίδη ήταν άθλια, τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα και από την στιγμή που η ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει από την περιφέρεια δεν μπορούσε, παρά την καλή άμυνα στο 1ο ημίχρονο, να μπει στο παιχνίδι. Όταν μάλιστα παρουσίασε κενά και στο αμυντικό κομμάτι, δηλαδή στο 3ο δεκάλεπτο, τότε χάθηκε η επαφή με το σκορ και άρα κάθε ελπίδα για σωτηρία.

Μιλώντας για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη ο προπονητής της Καβάλας τόνισε ότι «ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι στην επίθεση, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο κάναμε λάθη και στην άμυνα. Όταν σουτάρουμε με ποσοστά 30% στα δίποντα και 20% στα τρίποντα, είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε, όχι μόνο στην Ευκαρπία αλλά πουθενά αλλού». Σύμφωνα με το Νίκο Πενταζίδη η ομάδα παρουσιάστηκε άτολμη και στο 2ο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε μέχρι στιγμής, ενώ η αστοχία επηρέασε την ψυχολογία των παικτών.