Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Δεν αφήνει την κορυφή ο Νέστος…

Η ομάδα της Χρυσούπολης πήρε το τοπικό ντέρμπι με την Πέρνη και συνεχίζει στην 1η θέση της βαθμολογίας – Ήττες για Αετό Ορφανού και Δόξα Θεολόγου σε Δράμα και Σέρρες

O Νέστος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Καβάλας, που έγινε την Κυριακή στο γήπεδο της Χρυσούπολης. Κέρδισε με 3-1 τον Κεραυνό Πέρνης και εδραιώθηκε πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με δύο βαθμούς διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας. Στο δημοτικό στάδιο της πόλης, παρουσία αρκετού κόσμου, οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30’ με εύστοχο πέναλτι του Λίτσκα, που καταλογίστηκε σε χέρι του Μπαντάνη. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Κεραυνός απάντησε με κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από κόρνερ. Στο 2ο μέρος ο Νέστος πήρε ξανά το προβάδισμα στο 64’ μετά από ωραίο συνδυασμό Μπαικαρά, Αρετά και πλασέ του Αδαμάκη που έκανε το 1-2, ενώ το τελικό σκορ (1-3) διαμορφώθηκε στο 75’ όταν ο Μπλιος μετά από πάσα του Νάκα πέρασε και τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στην κενή εστία.

Οι συνθέσεις

Πέρνη: Δεληγιάννης, Μπαντάνης, Μαλαμίδης, Παπαδόπουλος, Κωνσταντάρας, Τοπάλης (73’ Κυριακόπουλος), Τζιβανόπουλος (16’ λ.τ. Κλοκίδης), Τσάκωνας, Λάσπατζης, Μελισσόπουλος, Γκουτζίδης (79’ Μενίκου).

Νέστος: Δεμένικος, Μπλιος, Αρετάς, Μπάμπουρας, Φραγκούλης, Δόντσος, Αδαμάκης, Κοβάτσης (58’ Νάκας), Λίτσκας (79’ Γρηγοριάδης), Γεωργιάδης (81’ Λεγάτος), Μπαικαρά.

Βαριά ήττα στις καθυστερήσεις

Μια από τις πιο βαριές ήττες υπέστη στην Δράμα ο Αετός Ορφανού χάνοντας από τον τοπικό Πανδραμαϊκό με 4-1. Το τελικό σκορ δεν περιγράφει την εικόνα της αναμέτρησης μιας και η ομάδα της Καβάλας ήταν μέσα στην διεκδίκηση του αγώνα μέχρι και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το σκορ ήταν 2-1. Τότε ο Μπελμάνι έκανε το 3-1 και στο 83’ ο Μπερούκας διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπελμάνι στο 11’ και ο Αετός απάντησε στο 22’ με τον Αποστολίδη, ενώ το 2-01 έγινε στο 69’ με τον Μπερούκα. Ο Αετός έχασε δίκαια μεν, αλλά έχει παράπονα από την διαιτησία του Σιδηρόπουλου από τον Έβρο.

Έπεσε στο 84ο λεπτό

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Θεολόγος πάλεψε φιλότιμα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά έμεινε με την προσπάθεια. Αυτή τη φορά πάντως κατάφερε να σημειώσει το 1ο του τέρμα στην κατηγορία… Έχασε στις Σέρρες από την Δόξα Κάτω Καμήλας μ’ ένα πέναλτι από τον Μίνγκα στο 84ο λεπτό του αγώνα, ύστερα από ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Μουλάι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 49’ όταν μετά από σέντρα του Γεράκη αποκρούει ο Ρίζος αλλά η μπάλα βρίσκει το σώμα του Μπάλτσιου και καταλήγει στα δίκτυα 1-0. Η Δόξα απάντησε με τον Μπρατσιάνι στο 63’. Η ομάδα της Θάσου αγωνίστηκε με τους Ρίζο, Μουλάϊ, Τζανετή (75’ Βουζίντι ), Ζιούλη, Μπαϊρακταρίδης, Μπάτζιο, Ανθουλάκη (46’ Μπουντακίδη|), Νιζάμη, Αλεπούδη, Μπρατσιάνι.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Πανσερραϊκός   0-0
Ηρακλής Ζυγού – Ορφέας Ξάνθης   0-0
Πανδραμαϊκός – Αετός Ορφανού   4-1
Κεραυνός Πέρνης – Νέστος Χρυσούπολης  1-3
Δόξα Κάτω Καμήλας – Δόξα Θεολόγου   2-1
Κιλκισιακός – Απόλλων Παραλιμνίου   0-0
Ρεπό ο Άρης Αβάτου

Η Βαθμολογία

  1. Νέστος Χρυσούπολης 15 (16-6)
  2. Πανδραμαϊκός 13 (13-3)
  3. Πανσερραίκός 12 (8-3)
  4. Αετός Ορφανού 11 (12-8)
  5. Δόξα Κάτω Καμήλας 10 (12-11)
  6. Απόλλων Παραλιμνίου 8 (6-3)
  7. Κεραυνός Πέρνης 8 (9-10)
  8. Άρης Αβάτου 5 (6-7)
  9. Ηρακλής Ζυγού 4( 4-6)
  10. Ορφέας Ξάνθης 4 (3-7)
  11. Ένωση Αλεξανδρούπολης 4 (5-12)
  12. Κιλκισιακός 4 (2-10)
  13. Δόξα Θεολόγου 1 (1-11)

Η Επόμενη Αγωνιστική

Αετός Ορφανού – Δόξα Θεολόγου
Ορφέας Ξάνθης – Πανδραμαϊκός
Νέστος – Δόξα Κάτω Καμήλας
Απόλλων Παραλιμνίου – Ηρακλής Νέου Ζυγού
Πανσερραϊκός – Κεραυνός Πέρνης
Άρης Αβάτου – Κιλκισιακός
Ρεπό η Ένωση Αλεξανδρούπολης