Γ’ Εθνική– 1ος Όμιλος: Ασταμάτητος ο Νέστος, πέρασε και από το Οφρύνιο

Η ομάδα της Χρυσούπολης πήρε (και) το ντέρμπι με τον Αετό κερδίζοντας με 1-0 συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί – Νίκη στις καθυστερήσεις για την Πέρνη – Συντριβή στις Σέρρες για τον Θεολόγο

Το νικηφόρο σερί του Νέστου, που εδώ και αρκετές αγωνιστικές τον έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας συνεχίστηκε και στο Οφρύνιο. Η ομάδα της Χρυσούπολης πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Καβάλας με τον Αετό, και διατηρεί την διαφορά από τον μεγάλο αντίπαλο του τον Πανσερραϊκό που με τη σειρά του συνέτριψε με 7-0 τη Δόξα Θεολόγου. Όσο για τον Κεραυνό Πέρνη, αγχώθηκε μεν αλλά πήρε το παιχνίδι με τον Κιλκισιακό στο γήπεδο της Χρυσούπολης.

Όποιος έβαζε το γκολ…

Το ντέρμπι της Καβάλας στο Οφρύνιο, ανάμεσα στον Αετό και το Νέστο ήταν μοιρασμένο και ήταν φανερό ότι όποιος θα σκοράρει θα πάρει και τη νίκη. Αυτό το πέτυχε η ομάδα της Χρυσούπολης που βρήκε το δρόμο προς την εστία του Κυφωνίδη με τον Φραγκούλη στο 68ο λεπτό, και έτσι νίκησε με το ίδιο σκορ (0-1) και στο 2ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι μετά το άλλο τοπικό ντέρμπι με το Θεολόγο στο Λιμένα.

Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης (84’ Πανάγου), Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης (74’ Τσίλογλου), Καραγιαννίδης, Ελέζι, Γιάννα (84’ Προβατίδης), Αποστολίδης, Δουμάνης, Φουστέρης (63’ Σαββατιανός).

Ο Νέστος με τους Δεμένικο, Μπλιό, Τζατζανά, Μπάμπουρα, Φραγκούλη, Δόντσο (92’ Γεωργιάδη), Αδαμάκη, Χαριτίδη (58’ Λίτσκα), Λεγάτο (62’ Λαζαρίδη), Νάκα (71’ Γρηγοριάδη) και Μπαϊκαρά.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις

Το γκολ του Μελισσόπουλου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έδωσε στον Κεραυνό αυτό που άξιζε στον αγώνα του με τον Κιλκισιακό. Η Πέρνη επικράτησε με 2-1, έχοντας προσπαθήσει πολύ για το αποτέλεσμα με πολλές απουσίες βασικών παικτών. Προηγήθηκε στο 62’ με τον Μπαντάνη, ενώ η ομάδα από το Κιλκίς ισοφάρισε με τον Μπελίτσα στο 85ο λεπτό. Ο Κεραυνός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Δεληγιάννης, Μπαντάνης, Μαλαμίδης, Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος Μ, Λάσπατζης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας, Μελισσόπουλος , Μενίκου (84’ Κλοκίδης), Γκουτσίδης (72’ Κυριακόπουλος).

Το τελικό σκορ τα λέει όλα…

Το τελικό 7-0 της ήττας του Θεολόγου στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό δεν αφήνει περιθώρια για πολλά σχόλια. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και πήραν το προβάδισμα στην πρώτη επίθεση του, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Τρία γκολ σημείωσε ο Πτηνόπουλος, δύο ο Γκούρτσας και από ένα οι Πολύζος και Ομπόσου. Η σύνθεση της Δόξας ήταν η εξής: Αγραφιώτης, Κιλιντάρης (46’ Ζουλής), Νιζάμης, Αντωνιάδης, Μουλαϊ, Μπουντακίδης, Ανθουλάκης (34’ Μπαϊρακταρίδης), Μπλάτζιος, Φεϊζάλ (46’Μουσάς), Αλεπούδης, Μπρατσιάνι (72’ Τζανετής).

Τα αποτελέσματα

]Αναλυτικά οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
– Ένωση Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής Ν. Ζυγού: 2-0
(Γκαβανόζης, Πατσιώρας)
– Άρης Αβάτου – Πανδραμαϊκός: 2-3
(Καλαϊτζίδης, Τσάπαρης – Μπελμανί 2, Μπερούκας)
– Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης: 1-1
(Ν’ Λουντούλου – Μελισσόπουλος Ν.)
– Αετός Ορφανού – Νέστος Χρυσούπολης: 0-1
(Φραγκούλης)
– Πανσερραϊκός – Δόξα Θεολόγου: 7-0
(Πτηνόπουλος3 , Γκούρτσας 2 , Πολύζος, Ομπόσου)
– Κεραυνός Πέρνης – Κιλκισιακός: 2-1
(Μπαντάνης, Μελισσόπουλος Αλ. – Μπελίτσας)
Ρεπό η Δόξα Κάτω Καμήλας

Η Βαθμολογία

  1. Νέστος 24 (19-6)
  2. Πανσερραϊκός 21 (22-7)
  3. Πανδραμαϊκός 19 (18-9)*
  4. Αετός Ορφανού 15 (14-9)
  5. Απόλλων Παραλιμνίου 15 (12-4)*
  6. Κεραυνός Πέρνης 11 (14-16)*
  7. Δόξα Κ. Καμήλας 10 (13-14)*
  8. Ένωση Αλεξ/πολης 10 (9-13)*
  9. Άρης Αβάτου 9 (12-12)*
  10. Ορφέας Ξάνθης 6 (4-10)*
  11. Ηρακλής Ζυγού 5 (6-11)*
  12. Κιλκισιακός 4 (4-16)*
  13. Δόξα Θεολόγου 1 (1-21)

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η Επόμενη Αγωνιστική

Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Ορφανού
Νέστος Χρυσούπολης – Πανσερραϊκός
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου
Πανδραμαϊκός – Ένωση Αλεξανδρούπολης
Δόξα Κ. Καμήλας – Κιλκισιακός
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Κεραυνός Πέρνης
Ρεπό η Δόξα Θεολόγου – Πότου