Γ’ Εθνική– 1ος Όμιλος: Συντριβή (0-5) για το Νέστο στη Χρυσούπολη

Μεγάλη σε έκταση και σημασία ήττα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό – Συγνώμη για την εμφάνιση ζήτησε η ομάδα – Ήττα για τον Αετό Ορφανού, ισοπαλία για την Πέρνη

Μετά από πολλές αγωνιστικές καμία ομάδα της Καβάλας δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Νέστος γνώρισε τη συντριβή με 5-0 στην έδρα του από τον Πανσερραϊκό, ενώ ο Αετός έχασε στο Παραλίμνιο από τον Απόλλωνα με 2-1. Μόνο η Πέρνη πήρε «Χ» χωρίς γκολ στη Γενησέα από την Ηρακλή Ν. Ζυγού.

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους…

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στη Χρυσούπολη την εξέλιξη του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Νέστος υπέστη την πιο βαριά εντός έδρας ήττα των τελευταίων ετών, χάνοντας με 5-0 και χάνοντας παράλληλα τη… μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία του 1ου ομίλου. Σ’ ένα παιχνίδι το οποίο παρακολούθησε πολύς κόσμος και από τις δύο ομάδες, ο Νέστος στην ουσία δεν… βγήκε στο 1ο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα σε διάστημα 35 λεπτών από το 10’ έως το 45’ δέχτηκε 4 γκολ (με τους Γκούρτσα στο 10’, Κόντσι στο 13’, Τσιμίκα στο 38’ και Μπάρδα στο 45’) και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ισορρόπησε κάπως στην επανάληψη, αλλά ο Πολύζος στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Η σύνθεση του Νέστου στον αγώνα ήταν η εξής: Δεμένικος, Μπλιός, Τζατζανάς (24’ Λεγάτος), Φραγκούλης, Δόντσος, Αδαμάκης, Χαριτίδης (20’Ανδρεάδης), Λίτσκας, Νάκας (65’ Γεωργιάδης) Μπαϊκαρά.

«Συγνώμη για την κακή εμφάνιση»

Μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση του Νέστου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγνώμη από τους φιλάθλους για την κακή εμφάνιση και δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα των Σερρών για τη δίκαιη νίκη. Αναλυτικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο της Χρυσούπολης για την στήριξη που έδωσε στην ομάδα μας. Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές ζητάμε συγνώμη για την κακή εμφάνιση. Παραμένουμε όμως πρώτοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό για την πολύ καλή εμφάνιση του και τη δίκαιη νίκη του».

Ήττα στο Παραλίμνιο

Αν και ο Αετός βρέθηκε στο 68ο λεπτό πίσω στο σκορ με ένα γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκε για οφ – σαιντ, αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας, ωστόσο η προσπάθεια έμεινε στη μέση, μιας και το Παραλίμνιο πέτυχε ένα ακόμα γκολ και πήρε τη νίκη. Η ομάδα της Καβάλας ηττήθηκε με 2-1, αλλά πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλος. Το 1-0 έγινε με τον Γαιδαρζή στο 68’, ενώ ο Αποστολίδης ισοφάρισε στο 70’, για να έρθει ο Λιάρας 6 λεπτά αργότερα και να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης (84’ Σαββατιανός), Βουζουλίδης (80’ Σαλπιγγίδης), Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Ουζούνογλου (61’ Γιάννα), Αποστολίδης, Κάπατζης (88’ Προβατίδης) και, Δουμάνης.

Ευχαριστημένος από το «Χ»

Παίζοντας στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου και έχοντας αρκετές απουσίες ο Κεραυνός στόχευε πρώτιστα να προστατεύσει την άμυνα του. Αυτός ο στόχος επετεύχθη και η Πέρνη πήρε το βαθμό της ισοπαλίας 0-0, στη Γενησέα από τον Ηρακλής Ν. Ζυγού, σ’ ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις. Ο Κεραυνός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Δεληγιάννη, Μπαντάνη, Μαλαμίδη, Παπαδόπουλο Λ., Τζιβανόπουλο, Λάσπατζη, Κυριακόπουλο, Τσάκωνα, Μελισσόπουλο, Μενίκου και Γκουτσίδη.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Οφρυνίου 2-1
Νέστος – Πανσερραϊκός 0-5
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου 1-2
Πανδραμαϊκός – Ένωση Αλεξανδρούπολης 1-0
Δόξα Κ. Καμήλας – Κιλκισιακός 2-1
Ηρακλής Ζυγού-Κεραυνός Πέρνης 0-0
Ρεπό η Δόξα Θεολόγου

Η Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 24 (27-7)
  2. Νέστος 24 (19-6)
  3. Πανδραμαϊκός 22 (19-9)*
  4. Απόλλων Παραλιμνίου 18 (14-5)*
  5. Αετός Ορφανού 15 (15-11)
  6. Δόξα Κάτω Καμήλας 13 (15-15)*
  7. Κεραυνός Πέρνης 12 (14-16)*
  8. Άρης Αβάτου 12 (14-13)*
  9. Ένωση Αλεξ/πολης 10 (9-14)*
  10. Ορφέας Ξάνθης 6 (5-12)*
  11. Ηρακλής Ζυγού 6 (6-11)*
  12. Κιλκισικός 4 (5-18)*
  13. Δόξα Θεολόγου 1 (1-21)*

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η Επόμενη Αγωνιστική

Αετός Ορφανού – Πανσερραϊκός
Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου
Ένωση Αλεξ/ολης –  Ορφέας Ξάνθης
Κιλκισιακός – Δόξα Θεολόγου – Πότου
Κεραυνός Πέρνης – Πανδραμαϊκός
Δόξα Κ. Καμήλας – Ηρακλής Ν. Ζυγού
Ρεπό ο Νέστος Χρυσούπολης.