ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ντέρμπι «χ»ωρίς ουσία [φωτογραφίες]

Ισόπαλο χωρίς τέρματα και χωρίς πολλές φάσεις το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο «Ανθή Καραγιάννη» ανάμεσα στον ΑΟΚ και τον Ιωνικό

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Football League που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (8/12) στο «Ανθή Καραγιάννη» ανάμεσα στον ΑΟΚ και τον Ιωνικό. Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει και την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να δίνουν δυνατές «μάχες» στο χώρο του κέντρου, αλλά να μην μπορούν να μπουν με αξιώσεις στα καρέ του αντιπάλου, με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές που δημιουργήθηκαν μπροστά και στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Στον ΑΟΚ ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες μετά τα 3 συνεχόμενα άτυχα εκτός έδρας αποτελέσματα (2 για το πρωτάθλημα και 1 για το κύπελλο), ωστόσο αν και προσπάθησαν ήταν φανερό ότι δεν είχαν τον τρόπο να βρουν το δρόμο προς το αντίπαλο τέρμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μία φορά κατάφερε να δημιουργήσει μια κλασική ευκαιρία, κι αυτή με τον προωθημένο μπακ Γιώργο Μαιδανό, ο οποίος στο 34’ μετά την μπαλιά του Κέρθι, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.

Από την άλλη πλευρά στον Ιωνικό θα έχουν να λένε για το δοκάρι που είχαν στο 61ο λεπτό μετά από σέντρα του Μακρίδη, ύστερα από την απόκρουση του Δήμιζα, αλλά και το σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου ένα λεπτό νωρίτερα που και πάλι ο τερματοφύλακας της Καβάλας κατάφερε να εξουδετερώσει. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμός με τις ομάδες να τα δίνουν όλα για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, αλλά και πάλι έλειψε η μεγάλη φάση. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το τελικό 0-0 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΚ Σωτήρης Δεληκάρης έλαβε από τον εκπρόσωπο των Λιπασμάτων της Καβάλας, την επιταγή με την οικονομική στήριξη της εταιρίας προς την ομάδα.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Καθάριος, Στίκας, Μαιδανός (82’ Αρναούτογλου), Παπαδόπουλος (62’ Μελισσόπουλος), Χαντί (62’ Βόσαλικ).

Ιωνικός: Κουρεπίνης,  Παπουτσογιαννόπουλος, Κολλαράς (78’ Φουρλάνος), Ιωάννου, Παπατζίκος, Γκοτσούλιας, Μουστάκης, Καλλέργης, Κρητικός, Σμυρλής (56’Αρμάντο), Μακρίδης (67’ Μάναλης).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Καβάλα- Ιωνικός 0-0
Αιγάλεω- Ολυμπιακός Βόλου 0-1
Ιεράπετρα- Θεσπρωτός 1-0
Τρίγλια- Διαγόρας 1-1
Ιάλυσος- Βέροια 1-0
Νίκη Βόλου- Ασπρόπυργος 3-0
Καλαμάτα- Τρίκαλα 0-1

Η Βαθμολογία

  1. Τρίκαλα 25
  2. Ιωνικός 21
  3. Βέροια 18
  4. Ολυμπιακός Βόλου 17
  5. Ιεράπετρα 17
  6. Καβάλα 16
  7. Διαγόρας 15
  8. Νίκη Βόλου 15
  9. Ασπρόπυργος 14
  10. Τρίγλια 11
  11. Καλαμάτα 11
  12. Αιγάλεω 11
  13. Ιάλυσος 9
  14. Θεσπρωτός 8

Η Επόμενη Αγωνιστική

Ιεράπετρα – Αιγάλεω
Ολυμπιακός Βόλου – Τρίγλια
Θεσπρωτός – Καλαμάτα
Διαγόρας – Καβάλα
Τρίκαλα – Ιάλυσος
Ιωνικός – Ασπρόπυργος
Βέροια – Νίκη Βόλου