Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Στις καθυστερήσεις επέστρεψε στην κορυφή ο Νέστος

Η ομάδα της Χρυσούπολης κέρδισε 2-1 τον Κιλκισιακό, ενώ ο Αετός Ορφανού αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Ξάνθη με το Άβατο – Ισοπαλία 0-0 για το Θεολόγο, ήττα 3-1 για την Πέρνη

Μ’ ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα, όπως ήταν φυσικό, στις καθυστερήσεις ο Νέστος πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Κιλκισιακού και ξαναέπιασε στην κορυφή του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής τον Πανσερραϊκό που είχε ρεπό. Ο Αετός το Σάββατο πήρε ισοπαλία στην Ξάνθη με 1-1 από το Άβατο, ο Θεολόγος έμεινε στο μηδέν με τον Ηρακλή Ν. Ζυγού, ενώ η Πέρνη έχασε 3-1 από τον Ορφέα Ξάνθης

Λύτρωση από το Λίτσκα

Το γκολ του Γιώργου Λίτσκα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, λύτρωνε στην κυριολεξία το Νέστο στον αγώνα του με τον Κιλκισιακό, δίνοντας του τη νίκη με 2-1. Ο ίδιος παίκτης είχε χάσει στο 2ο ημίχρονο πέναλτι, κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, ήδη από το 1ο μέρος, οπότε η ομάδα της Χρυσούπολης είχε προηγηθεί με τον Ανδρέαδη στο 15ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν απαντήσει με κεφαλιά του Λάμπογλου στο 43ο. Το γκολ της νίκης, που έφερε και πριμ από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Κυριάκο Τσαντίδη, ήρθε μετά από πάσα του Λαζαρίδη στον Λίτσκα. Ο Νέστος αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Δεμένικος, Μπλιός, Αρετάς (46’ Τζατζανάς), Μπάμπουρας, Φραγκούλης, Ανδρεάδης (65’ Κοβάτσης), Αδαμάκης, Δόντσος (95’ Γρηγοριάδης), Λίτσκας, Μπαϊκαρά, Γεωργιάδης (75’ Λαζαρίδης).

Ευχαριστίες προς παίκτες και Κυριάκο Τσαντίδη

Μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Ο ΑΣ Νέστος ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές του και το προπονητικό τημ για τη μεγάλη νίκη. Επίσης, ευχαριστεί τον πρώην πρόεδρο Κυριάκο Τσαντίδη γιατί στα δύσκολα είναι πάντοτε κοντά μας»!

Φασούλι το φασούλι…

Ακόμα έναν βαθμό πρόσθεσε σε ενεργητικό της η ομάδα του Αετό Ορφανού από την εκτός έδρας ισοπαλία που απέσπασε στη Ξάνθη από τον Άρη Αβάτου με 1-1. Η ομάδα της Καβάλας ξεκίνησε πιο δυνατά και σε μια φάση διαρκείας στο 19ο λεπτό ο Τσίλογλου με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι πάντως απάντησαν άμεσα, ισοφαρίζουν το σκορ σε 1-1 στο 22’ με πλασέ του Γκέκα. Η ομάδα του Οφρυνίου αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης, Κάπατζης (40’ λ.τ Γιάννα), Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ουζούνογλου (85’ Προβατίδης), Ελέζι, Πανάγου (66’ Βουζουλίδης), Αποστολίδης, Δουμάνης, Τσίλογλου (71’ Σαββατιανός). Ο Αετός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2019, μιας και την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό και έτσι θα επιστρέψει στο γήπεδο στις 5 Ιανουαρίου.

2ος βαθμός, καμία νίκη

Τον δεύτερο βαθμό της στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε η Δόξα Θεολόγου – Ποτού από την ισοπαλία 0-0 με τον Ηρακλή Ζυγού, παραμένοντας βέβαια ακόμα χωρίς νίκη. Η ομάδα της Θάσου προσπάθησε για το καλύτερο, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ήθελε πάση θυσία τη νίκη, και περιορίστηκε στη «Χ». Η Δόξα ξεκίνησε τον αγώνα με τους Αγραφιώτη, Τζανετή, Νιζάμη, Αντωνιάδη, Ζούλη, Μουλάι, Φεϊζάλ, Μπλάτζιο, Μουσά, Αλεπούδη και Μπρατσιάνι.

Το πάλεψε αλλά…

Την ήττα με 3-1 γνώρισε στην Ξάνθη από τον Ορφέα ο Κεραυνός Πέρνης. Η ομάδα της Καβάλας πάλεψε τον αγώνα, αλλά βρέθηκε στο 40’ πίσω στο σκορ με πέναλτι του Ξαντινίδη, ενώ στο 66’ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0. Στο 75’ μείωσε με πέναλτι του Κωνσταντάρα σε 2-1 και στη φάση ο Ορφέας έμεινε με 10 παίκτες. Προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά στο 89’ ο Δεληγιάννη διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Κεραυνός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Δεληγιάννη, Μελισσόπουλο Μ., Μαλαμίδη, Παπαδόπουλο, Κωνσταντάρα, Λάσπατζη, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνα, Μενίκου, Μελισσόπουλο Α. και Γκουτσίδη.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Απόλλων Παραλιμνίου – Ένωση Αλεξ/πολης 3-1
Νέστος Χρυσούπολης – Κιλκισιακός 2-1
Ορφέας Ξάνθης – Κεραυνός Πέρνης 3-1
Δόξα Θεολόγου – Ηρακλής Ζυγού 0-0
Πανδραμαϊκός – Δόξα Κ. Καμήλας 1-0
Άρης Αβάτου – Αετός Οφρυνίου 1-1
Ρεπό: Πανσερραϊκός

Η Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 27 (30-8)*
  2. Νέστος Χρυσούπολης 27 (21-12)*
  3. Πανδραμαϊκός 26 (20-9)*
  4. Απόλλων Παραλιμνίου 21 (17-8)*
  5. Δόξα Κ. Καμήλας 16 (17-16)*
  6. Αετός Ορφανού 16 (17-15)
  7. Άρης Αβάτου 16 (16-14)*
  8. Κεραυνός Πέρνης 13 (15-19)*
  9. Ένωση Αλεξ/πολης 13 (12-18)*
  10. Ορφέας Ξάνθης 9 (9-15)*
  11. Ηρακλής Ζυγού 7 (6-12)*
  12. Κιλκισικός 7 (9-21)*
  13. Δόξα Θεολόγου 2 (2-24)*

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η Επόμενη Αγωνιστική
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Άρης Αβάτου
Κιλκισιακός – Πανσερραϊκός
Κεραυνός Πέρνης – Απόλλων Παραλιμνίου
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Νέστος Χρυσούπολης
Δόξα Κ. Καμήλας – Ορφέας Ξάνθης
Δόξα Θεολόγου – Πανδραμαϊκός
Ρεπό ο Αετός Ορφανού