Μπάσκετ με αμαξίδια: Τρίποντo αγάπης από ΑΟΚ και «Μασούτη»

Φιλικός αγώνας μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία

Ένας ιδιαίτερος αγώνας μπάσκετ θα διεξαχθεί το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας. Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια του ΑΟ Καβάλας θα αντιμετωπίσει την ομάδα μπάσκετ της αλυσίδας super market «Μασούτης» της Καβάλας, η οποία συμμετέχει στο εργασιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης του Δήμου Καβάλας και η οποία για τις ανάγκες της φιλικής αναμέτρησης θα καθίσει και αυτή στα αμαξίδια!

Ο στόχος της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας είναι, εκτός από την οικονομική ενίσχυση των «Φίλων ΑΟ Καβάλας μπάσκετ με αμαξίδια» για να συνεχίσουν να δίνουν διεξόδους στα άτομα με αναπηρία, η ευαισθητοποίηση του κόσμου στο πολύ σημαντικό ζήτημα της αποδοχής της αναπηρίας της κοινωνικής ενσωμάτωσης τους. Το μήνυμα που στέλνεται προς όλες τις κατευθύνσεις είναι να μην μένουν αμέτοχοι, να στηρίξουν την εκδήλωση και να παλέψουν για μια κοινωνία χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς. Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 3 ευρώ.

Η Ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ αναφέρει τα εξής: «Την Κυριακή 26/1 και ώρα 11.00 στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας , η εταιρεία «Μασούτης» και ο ΑΟ Καβάλα-ΑΜΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν φιλικό αγώνα και με την συμμετοχή αθλητών της εργασιακής ομάδας της εταιρείας οι οποίοι θα αγωνιστούν και αυτοί σε αμαξίδια. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως μια μεγάλη επιχείρηση που χρόνια τώρα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, προσπαθεί να μπει στην σκέψη  και στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι αθλητές με αναπηρία. Ο αθλητισμός είναι ο κοινός μας τόπος, η συνεργασία μας όμως δεν σταματάει στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Η κοινωνική ενσωμάτωση, η αποδοχή της αναπηρίας και η βοήθεια προς την ομάδα για να μπορεί να συνεχίσει να δίνει διέξοδο στα άτομα με αναπηρία είναι ο κοινός μας στόχος.

Μην μείνεις αμέτοχος, σε περιμένουμε στην εκδήλωση. Για μια κοινωνία χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς χρειαζόμαστε όλοι».