Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: «Τρίποντα» για Νέστο και Αετό, παραίτηση στην Πέρνη

Με νίκες συνέχισαν Νέστος και Αετός Ορφανού, ενώ η νέα αποτυχία του Κεραυνού Πέρνης έφερε την παραίτηση του Γιάννη Μαλαματά από τον πάγκο

Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν τα αποτελέσματα των προσπαθειών που έφεραν στην 17η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής οι ομάδες της Καβάλας. Νέστος και Αετός Ορφανού επικράτησαν Άρη Αβάτου και Ηρακλή Ζυγού αντίστοιχα, ενώ ο Θεολόγος έχασε από την Ένωση Αλεξ/πολης και η Πέρνη το Σάββατο στις Σέρρες. Μάλιστα η ήττα του Κεραυνού έφερε και την παραίτηση του προπονητή Γιάννη Μαλαματά.

Άξιζε το «τρίποντο»

Ο Νέστος ήταν κατά πολύ ανώτερος του Άρη Αβάτου στο ντέρμπι της Χρυσούπολης και πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς της νίκης με 2-0. Το γκολ της ομάδας, που έχασε αρκετές ευκαιρίες στη διάρκεια της αναμέτρησης, σημείωσαν ο Δόντσος στο 24ο λεπτό και ο Λαζαρίδης στο 82ο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 2 εβδομάδες. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Νέστου έκανε και ο 14χρονος Αγοραστός που προέρχεται από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Δύσκολα μεν, δίκαια δε…

Την 3η συνεχόμενη νίκη του σημείωσε ο Αετός Ορφανού επικρατώντας του Ηρακλή Ν. Ζυγού με 1-0. Η επικράτηση του συγκροτήματος του Δημήτρη Μαγκαφίνη μόνο εύκολη δεν ήταν απέναντι σε μια ομάδα που τα έδωσε όλα για να πάρει το «Χ». Ο Αετός ήταν ανώτερος και πήρε τη νίκη με το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σάββας Τουμανίδης στο 55ο λεπτό. Την προηγούμενη του αγώνα, ο σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με τυχερό το νεαρό Σίλντι Γιάνα.

Παραιτήθηκε ο προπονητής

Την παραίτηση του προπονητή Γιάννη Μαλαματά έφερε η νέα ήττα του Κεραυνού Πέρνης, αυτή τη φορά στις Σέρρες από τη Δόξα Κάτω Καμήλης. Στο παιχνίδι που άνοιξε τη 17η αγωνιστική το Σάββατο η ομάδα της Καβάλας δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στους γηπεδούχους που ήταν ανώτεροι. Άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Κεχαγιά στο 29′, ο Σαρέγκος στο 55′ έκανε το 2-0 και ο Τσομαχασβίλι στο 64′ το 3-0. Η Πέρνη μείωσε σε 3-1 με τον Κωνσταντάρα στο 66′ και ο Γεράκης στο 88΄διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Την επομένη της αναμέτρησης έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Μαλαματάς υπέβαλε την παραίτηση του από τον πάγκο, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση που βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Ήττα και στο γήπεδο του Ποτού

Η επιστροφή της Δόξας Θεολόγου στη φυσική της έδρα στον Ποτό δεν συνδυάστηκε με το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Θάσου ηττήθηκε με 0-1 από την Ένωση Αλεξανδρούπολης σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Το γκολ που έκρινε το νικητή σημειώθηκε με σουτ του Κομεσίδη έξω από την περιοχή στο 57ο λεπτό. Απ’ εκεί και πέρα η Δόξα ανοίχτηκε περισσότερο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να δεχτεί και άλλο γκολ, όμως είχε ευκαιρίες να απαντήσει με τον Λάτα στο 78ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου 2-0
Δόξα Θεολόγου – Ένωση Αλεξ/πολης 0-1
Αετός Ορφανού – Ηρακλής Ζυγού 1-0
Απόλλων Παραλιμνίου – Πανσερραϊκός 0-0
Πανδραμαϊκός – Κιλκισιακός 2-1
Δόξα Κ. Καμήλας – Κεραυνός Πέρνης 4-1
Ρεπό ο Ορφέας Ξάνθης

Η Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 40 (43-10)
  2. Νέστος 35 (27-16)
  3. Πανδραμαϊκός 33 (26-13)*
  4. Δόξα Κ. Καμήλας 27 (30-18)
  5. Απόλλων Παραλιμνίου 27 (22-13)
  6. Άρης Αβάτου 26 (21-18)
  7. Αετός Ορφανού 25 (26-17)
  8. Ένωση Αλεξ/πολης 21 (15-20)
  9. Ορφέας Ξάνθης 15 (15-28)*
  10. Κεραυνός Πέρνης 15 (21-33)
  11. Κιλκισιακός 10 (12-32)*
  12. Ηρακλής Ζυγού 7 (7-18)*
  13. Δόξα Θεολόγου 2 (4-33)

*Έχουν πραγματοποιήσει το ρεπό τους στον β’ γύρο

Η Επόμενη Αγωνιστική

Δόξα Κάτω Καμήλας – Αετός Ορφανού
Ηρακλής Ν. Ζυγού – Πανδραμαϊκός
Κεραυνός Πέρνης –  Δόξα Θεολόγου
Κιλκισιακός – Ορφέας Ξάνθης
Ένωση Αλεξ/πολης – Νέστος
Άρης Αβάτου – Πανσερραϊκός
Ρεπό ο Απόλλων Παραλιμνίου