Energean Καβάλα BC: Χάνει τη χρονιά και ο Γιώργος Φλιάτης

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για σοβαρή ζημιά στο γόνατο του – Ρήξη μηνίσκου και χιαστού – 2η ατυχία μέσα σ’ ένα μήνα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Νταλού

Δυστυχώς οι φόβοι για σοβαρή ζημιά στο γόνατο του Γιώργου Φλιάτη επιβεβαιώθηκαν και ο 24χρονος χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ο αθλητής της Energean Καβάλα BC είχε τραυματιστεί στον αγώνα της Κυριακής 23/2 στην Κομοτηνή κόντρα στον τοπικό ΓΑΣ, όταν στην προσπάθεια του να κάνει ένα λέι – απ σπρώχτηκε από αντίπαλο και στην προσπάθεια του να μείνει όρθιος έδωσε δύναμη στο πόδι! Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί ρήξη μηνίσκου και χιαστού και η χρονιά να τελειώσει γι’ αυτόν. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα, έδειξαν το μέγεθος της ζημιάς και τώρα πλέον αυτό που απομένει είναι να μπει στο χειρουργείο για την αποκατάσταση της και να ξεκινήσει η πολύμηνη περίοδος της αποθεραπείας του.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου, ένας άλλος βασικός παίκτης της ομάδας ο Δημήτρης Νταλός είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στον αγώνα με τους Μαχητές Πεύκων και φυσικά δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν. Συνεπώς η ατυχία είναι διπλή για το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη, το οποίο είναι υποχρεωμένο να παλέψει για να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας για να επανέλθει στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Με μόλις 9 παίκτες

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δύο αυτές, μόνιμες πλέον, απουσίες και αν συνυπολογιστεί ότι στο ιατρικό δελτίο βρίσκεται και το όνομα του Ιάσωνα Παντόπουλου, ο Καβαλιώτης κόουτς έχει μόλις 9 παίκτες για να δουλέψει και να κρατήσει την ομάδα σε τροχιά ανόδου.

Με αυτά τα δεδομένα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος, που είναι κόντρα στα Φάρσαλα στο κλειστό της Καλαμίτσας. Το παιχνίδι αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα της 20ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί το Σάββατο 29/2, λόγω Καθαράς Δευτέρας και θα ξεκινήσει στις 17.00. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Φάρσαλα, που ξεκίνησαν πολύ καλά τη φετινή χρονιά αλλά στη συνέχεια έμειναν πίσω, έλυσαν τη συνεργασία τους με τον προπονητή Γρηγόρη Γιασάρη και στη θέση του θα συνεχίσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Σωτήρης Ρίζος.