ΑΣΕΑ Καβάλας: Κούπα για τις κορασίδες, μετάλλια για 3 αθλητές

Για ακόμα μια χρονιά η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Καβάλας έκανε αισθητή την παρουσία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με ατομικό και ομαδικό επίπεδο

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων – κορασίδων, που φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ο ΑΣΕΑ Καβάλας. Ο σύλλογος κατάφερε να πάρει τον τίτλο στο ομαδικό, ενώ στο ατομικό η Λεμονιά Γκαιντατζή πήρε την 2η θέση και η Δήμητρα Πετσίβα την 3η στις κορασίδες και στους παίδες ο Διονύσης Τιμαμόπουλος κατέκτησε την 3η θέση.

Πρωτιά στο Ομαδικό Κορασίδων

Στο ομαδικό λοιπόν οι κορασίδες της Καβάλας δικαίωσαν τον τίτλο του 1ου φαβορί και τελικά επικράτησαν στον αμφίρροπο τελικό με το νούμερο 2, τον ΑΟ Νέου Φαλήρου και τελικά με νίκη 3-2 είχαν την ιδανική συνέχεια στον περσινό της τίτλο στις παγκορασίδες. Στο ομαδικό κορασίδων μετείχαν 9 ομάδες. Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό, αφού πρώτα ένιωσαν την …αμφισβήτηση στα προγνωστικά. Μία φορά η Καβάλα και δύο ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου. Στο καθοριστικό ματς η μακεδονική ομάδα υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες και μετά από διακυμάνσεις στο σκορ έφτασε στην τελική επικράτηση με 3-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Νέου Φαλήρου-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 2-3: Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη-Φωτεινή Δημητριάδη 3-0 (11-3, 11-6, 11-9). Βασιλεία Χάλαρη-Λεμονιά Γκαϊντατζή 2-3 (11-9, 11-9, 6-11, 2-11, 4-11). Ερμιόνη Γκόγκα-Δήμητρα Πετσίβα 1-3 (4-11, 5-11, 17-15, 6-11). Μεραμβελλιωτάκη-Γκαϊντατζή 3-0 (13-11, 13-11, 11-7). Χάλαρη-Δημητριάδη 1-3 (11-7, 6-11, 6-11, 10-12). Η Καβάλα κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ όταν επιβλήθηκε με 3-0 του Πανιώνιου Α.Ο. Χίου και του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας. Στο ταμπλό προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα και στην 4άδα λύγισε σε εντυπωσιακό παιχνίδι τη Δύναμη Λάρισας με 3-2.

Στη 2η θέση η Γκαιντατζή στην 3η Τιμαμόπουλος και Πετσίβα

Στο ατομικό η 13χρονη Λεμονιά Γκαϊντατζή του ΑΣΕΑ Καβάλας, που ήταν και στην κορυφή του ταμπλό, έχασε την 1η θέση στον τελικό από την 14χρονη Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-1 σετ. Το αγώνισμα άρχισε από το μεσημέρι του Σαββάτου με ομίλους και παρά την έντονη ζέστη και τις ειδικές συνθήκες λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου επιφύλαξε αγώνες πολύ καλού επιπέδου. Θυμίζουμε ότι εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό ακυρώθηκε για φέτος το αγώνισμα του διπλού.

Έγινε καταπληκτικός αγώνας με σασπένς και μεγάλα ράλι. Η Μεραμβελιωτάκη βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά μετά πήρε δύο σετ στην παράταση κι αυτό έπαιξε, ψυχολογικά έστω, τον ρόλο του στην τελική έκβαση (8-11, 12-10, 14-12, 11-4). Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση τα δύο κορίτσια είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Η Γκαϊντατζή πέρασε bye στην αρχή, στα προημιτελικά επιβλήθηκε 3-0 της Δέσποινας Άμπα (Σάρισες Φλώρινας) και στα ημιτελικά 3-1 της Βασιλείας Χάλαρη. Η Πετσίβα και η Χάλαρη, που ήταν επίσης στην πρώτη 4άδα των φαβορί, κατέκτησαν το πρώτο μετάλλιο στον θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες του Πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν οι εξής: (Απλό Παίδων): 1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου), 2. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης), 3. Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας), -. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας). (Απλό Κορασίδων): 1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΑΟ Νέου Φαλήρου), 2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας), 3. Βασιλεία Χάλαρη (ΑΟ Νέου Φαλήρου), -. Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας).