Energean Kavala BC: Φίλιππος Βακουφτσής, η πρώτη μεταγραφή

Η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 19χρονου σούτινγκ γκαρντ που πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Δόξας Λευκάδας

Στην πρώτη της μεταγραφική κίνηση για τη φετινή χρονιά προχώρησε η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Ακολουθώντας την τακτική της απόκτησης νεαρών και εξελίξιμων αθλητών, προχώρησε στη συμφωνία με τον 19χρονο σούτινγκ γκαρντ Φίλιππο Βακουφτσή, που πέρσι ήταν αντίπαλος με την Energean Kavala BC μια και φορούσε τη φανέλα της Δόξας Λευκάδας. Ο γεννημένος το 2001, με ύψος 1.93, σκόρερ ξεκίνησε το μπάσκετ στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης .Το 2015 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, όπου και κατέκτησε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Στη Λευκάδα ήταν από τους βασικότερους πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όντως ο πρώτος της σκόρερ. Η πολύ καλή παρουσία του, η οποία φαίνεται και από το γεγονός ότι αναδείχτηκε σε 6 αγωνιστικές MVP, σύμφωνα με μπασκετικές ιστοσελίδες, προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για να τον αποκτήσουν. Ανάμεσα τους ήταν και η Καβάλα η οποία απ’ ότι φαίνεται κατέθεσε την καλύτερη πρόταση και έδειξε ότι πραγματικά θέλει να τον αποκτήσει.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει σχετικά: «Η Energean Kavala BC καλωσορίζει τον αθλητή Φίλιππο Βακουφτσή. Ο νέος μας αθλητής έχει ύψος 1.97 παίζει ως Shooting Guard – Small Forward (2-3). Με μέσο όρο σκοραρίσματος 15,1! Είναι στέλεχος της Εθνικής Νέων. Το 2017 ως παίδας κατέκτησε με την ομάδα του ΠΑΟΚ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ξεκίνησε από τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης και το 2019-2020 αγωνιζόταν στη Δόξα Λευκάδος.

Ο Φίλιππος ξεχωρίζει για τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, το μεγάλο για την ηλικία του κορμί, την επαφή του με το καλάθι και την μπάλα, την αντίληψη του παιχνιδιού αλλά και την πειθαρχία του. Επίσης, στο παιχνίδι του διακρίνεται για την έκρηξη και την ταχύτητά του, και με την εργατικότητα και την μεθοδικότητα που τον χαρακτηρίζει είναι ένας από τους πιο εξελίξιμους ταλαντούχους παίκτες της ηλικίας του.

Ευχόμαστε μία καλή αθλητική χρονιά»!