ΓΣ Ελευθερούπολης: Η πρωτιά στη βαθμολογία «ενόχλησε»! Ήττα στη Λευκάδα με 79-70

Μέτρια εμφάνιση με μεγάλη αστοχία στην επίθεση και πολλά χαμένα ριμπάουντ σ’ ένα παιχνίδι με άκρως «εχθρική» διαιτησία – Σταμάτησε το σερί των 9 νικών

Ναι, η εμφάνιση του ΓΣΕ δεν ήταν η αναμενόμενη το απόγευμα του Σαββάτου (20/1) στη Λευκάδα! Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου απείχε πολύ από την εικόνα που παρουσίασε τις προηγούμενες αγωνιστικές και ειδικά την προηγούμενη κόντρα στον Πανιώνιο. Ακόμα και με μέτρια εμφάνιση όμως θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη! Έχοντας όμως να αντιμετωπίσει αυτή τη διαιτησία δεν είχε καμία τύχη! Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε η ήττα με 79-70 από τη Δόξα και το σταμάτημα του εντυπωσιακού σερί των 9 νικών!

Οι «άγριες» διαθέσεις της διαιτησίας φάνηκαν από την αρχή του αγώνα, όταν ήταν ξεκάθαρο ότι «σφύριζε» με δύο μέτρα και δύο σταθμά τις δύο ομάδες! Ότι καταλογιζόταν εις βάρος του ΓΣΕ, ήταν «παίζεται» για τη Δόξα! Χαρακτηριστικό των διαθέσεων των Ευφραιμίδη, Γερακίνη και Ντόγκα ήταν τα εσκεμμένα φάουλ! Φάσεις όπου παίκτες του ΓΣΕ πήγαιναν εμφανώς προς τη μπάλα σφυριζόταν αμέσως ως εσκεμμένα, ενώ απ’ την άλλη μεριά ήταν ένα… απλό φάουλ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο εκνευρισμός ήταν έντονος τόσο εντός του γηπέδου όσο και στον πάγκο!
Απ’ το παιχνίδι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ότι το γεγονός ότι η Ελευθερούπολη «ενόχλησε» πάρα πολύ γιατί κατάφερε με το «σπαθί» της να ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Elite League με το εντυπωσιακό σερί των 9 νικών… Απ’ την άλλη η Δόξα Λευκάδας, που τα έδωσε όλα για τη νίκη κατάφερε να σταματήσει το δικό της αρνητικό σερί των 6 ηττών που την έφεραν πολύ κάτω στη βαθμολογία.

Τα αγωνιστικά

Στα αγωνιστικά, το γεγονός ότι ο ΓΣΕ ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια, έδωσε την ευκαιρία στη Λευκάδα να «κλείσει» στην άμυνα της και να περιορίσει τις διεισδύσεις. Απ’ την άλλη στην άμυνα, τα ριμπάουντ που δεν πάρθηκαν και μ’ αυτά ανανεώθηκαν επιθέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έφεραν καλάθια, «πλήγωσαν» την ομάδα της Ελευθερούπολης. Ο Άλεν με 24 πόντους ήταν ο καλύτερος των φιλοξενούμενων και ακολούθησε ο Μαστόρος με 19, ενώ απ’ την άλλη οι πρώην του ΓΣΕ Γοργόνης 14 και Ερμείδης 9 ήταν πολύ καλοί, αλλά ο καλύτερος ήταν ο Ντόναλτσον με 17 πόντους

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 20-12, 40-29, 58-47, 79-70

Δόξα Λευκάδας (Καλαμπάκος): Ντόναλντσον 17 (2), Ερμείδης 9 (1), Γοργόνης 14 (1), Ναούμης, Σαχπατζίδης 17 (1), Σκουλίδας 2, Ευσταθιάδης 2, Βουλγαρόπουλος 3, Τζόρτζεβιτς 15, Μερμίγκης.
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Άλεν 24 (3), Γκάθραϊτ 2, Στυλίδης, Καμπουρίδης 4 (1), Ιατρίδης 3 (1), Λογοθέτης 3, Μαστόρος 19 (1), Κουρτίδης 8, Τσέλλος, Καλογερίας 7 (1).