Energean Kavala BC: Αποκλεισμός από το κύπελλο (70-75 από τον Αμύντα) με παράπονα για τη διαιτησία

Ανακοίνωση της διοίκησης της Ένωσης για τη διαιτησία την οποία χαρακτηρίζει «επιεικώς απαράδεκτη»

Mε ήττα ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της στο κύπελλο Ελλάδος η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας. Στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας το απόγευμα του Σαββάτου (13/9), έχασε από τον Αμύντα με 70-75 και αποχαιρέτησε πρόωρα το θεσμό, όπου παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε ένα καλό πρόσωπο.

Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη, ήταν φανερό ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά προκειμένου να είναι έτοιμο για τις επίσημες υποχρεώσεις του, ενώ επίσης είναι φανερό ότι χρειάζεται τουλάχιστον ακόμα δύο προσθήκες έμπειρων παικτών κυρίως κάτω από την ρακέτα. Τα «κενά» αυτά έχουν επισημανθεί τόσο από την τεχνική ηγεσία όσο και από τη διοίκηση του συλλόγου, και όπως όλα δείχνουν μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις…

«Λίαν επιεικώς απαράδεκτη διαιτησία…»

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση ήταν το μπασκετικό «ξύλο» που έδωσαν οι φιλοξενούμενοι στους παίκτες της Καβάλας με την ανοχή των διαιτητών.  Απ’ τη στιγμή που το παιχνίδι τους έγινε αποδεκτό από τους ρέφερι, απέκτησαν πλεονέκτημα και κατάφεραν στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου να προηγηθούν με 15 πόντους διαφορά. Η στάση των διαιτητών ανάγκασε τη διοίκηση να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τη διαιτησία απαράδεκτη. Συγκεκριμένα: «Μετά από μία λίαν επιεικώς απαράδεκτη διαιτησία η οποία δεν απέφυγε τα συνεχή λάθη εις βάρος μας για τα 3/4 τού αγώνα θεωρούμε ότι η ομάδα μας η οποία δεν είναι ακόμη έτοιμη (θα γίνουν 2 προσθήκες) απέδωσε καλό μπάσκετ και να φτάσει το αποτέλεσμα στο να κρίνεται στις τελευταίες βολές. Συγχαρητήρια στην ομάδα τού Αμύντα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο κύπελλο».

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Διαιτητές: Λόρτος-Λουλουδιάδης-Αγραφιώτης Ιωάν. (Μπρίγκος)
Δεκάλεπτα: 21-17, 29-37, 43-58, 70-75
Καβάλα (Πενταζίδης): Ζαραϊδώνης 3 (1), Σαββίδης 11 (1), Βακουφτσής 2, Αμπατζάς 9, Πρασίνης, Μάρουσιτς 15 (3), Πάτρας 4, Καρακεχαγιάς 16 (4), Κασιούμης 10, Μπανάσας.
Αμύντας (Κωνσταντινίδης): Έξαρχος 2, Ζούπας 3, Σιούντρης 2, Οικονόμου 11 (1), Βαρδιάνος 11 (1), Σάλεχ 7, Κουκουνιάς 4 (1), Γιούση 3, Γκάτζο 6 (1), Μπέλη 6, Τάγαρης 20, Αποστολάκης.

Νίκος Πενταζίδης: «Έπαιξαν στα όρια του μπασκετικού ‘’ξύλου’’»

Μιλώντας για τον αγώνα, μετά το τέλος του, ο προπονητής της Καβάλας Νίκος Πενταζίδης, έκανε αναφορά στη διαιτησία λέγοντας: «Το παιχνίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το πρωτάθλημα της Α2. Εμφανιστήκαμε καλά στο 1ο 10λεπτο, αλλά στη συνέχεια ο Αμύντας μας πίεση πολύ, στα όρια του μπασκετικού «ξύλου». Οι διαιτητές επέτρεψαν αυτού το είδους το παιχνίδι γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι αντίπαλοι μας να χτίσουν μια διαφορά στο 1ο ημίχρονο, να την μεγαλώσει στο 2ο, με αποτέλεσμα στο τέλος να προσπαθούμε να πλησιάσουμε. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες μας έκαναν την προσπάθεια που έπρεπε. Τα ποσοστά μας ήταν σε καλό επίπεδο, όχι τόσο όμως οι βολές μας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ότι ενώ ο Αμύντας έπαιζε πιεστικά, οι βολές ήταν 16-32! Όπως και να έχει όμως, για όλους ήταν μια πρεμιέρα και για τις ομάδες και για τους διαιτητές και ελπίζω να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο μέλλον».