Πάνθηρες Καβάλας: Κέρδισαν τη Νίκη Βόλου (44-35), βλέπουν τον Ολυμπιακό

Νίκη – πρόκριση στο κλειστό της Καλαμίτσας για τον 1ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής χρονιάς

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της για τη φετινή χρονιά η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων. Στον 1ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα τη Νίκη Βόλου με 44-35 και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου πλέον θα έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό.

Τα κορίτσια του Βαγγέλη Καρατσομπάνη ήταν ανώτερα από τις φιλοξενούμενες και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο του αγώνα, έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Γαϊτάνη που σημείωσε 16 πόντους με 2 τρίποντα. Πολύ καλή ήταν επίσης και ο Γιαχολάρι που σημείωσε 8 πόντους με 2 τρίποντα και φυσικά η εμπειρότατη Μαραγκού με 9 πόντους.

Στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό της Καλαμίτσας, οι Πάνθηρες είχαν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Οι 8 συνεχόμενοι πόντοι της Γαϊτάνη στο τέλος του 1ου μέρους όμως τους έδωσε την ώθηση και σε συνδυασμό με την αποτελεσματική άμυνα, έφερε στο τέλος τη νίκη, παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε η Νίκη Βόλου στα τελευταία λεπτά προσπαθώντας να ανατρέψει τη διαφορά.

Σε δύο εβδομάδες υποδέχεται τον Ολυμπιακό

Η ομάδα, που παρουσιάστηκε χωρίς την Τζιαμπάζη, σαφώς και δεν είναι απολύτως έτοιμη για το πρωτάθλημα, ωστόσο δείχνει πολύ καλά δείγματα γραφής. Πλέον στην επόμενη φάση, μόνο με θαύμα θα μπορέσει να κοντράρει την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, όμως είναι σίγουρο ότι από τέτοιου είδους παιχνίδια, μόνο κέρδος θα έχει. Ο αγώνας θα γίνει και πάλι στο κλειστό της Καλαμίτσας, σε δύο εβδομάδες, (δυστυχώς) χωρίς την παρουσία του κόσμου.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 18-13, 29-17, 39-27, 44-35
Πάνθηρες Καβάλας (Καρατσομπάνης): Κουρτίδου 1, Ζέικο, Γιαχολλάρι 8 (2), Γαϊτάνη 16 (2), Γιαντσιώρη 6, Δημητρακούδη, Κουβαλακίδου 4, Αρσένογλου, Μαραγκού 9.
Νίκη Βόλου (Γαλανάκης): Κωστούλα 5 (1), Παρασχάκη 2, Αγαγιώτη 2, Αλεξίου 4, Κοπάνου 7, Αρτεμισίου 4, Κατσιοπούλου, Τότση Α. 3 (1), Δεληγιάννη 8.