Energean Kavala BC: Δεκτό το αίτημα για μετάθεση του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών

Η ομάδα θα αντιμετωπίσει την Αχαϊκή ομάδα την Τρίτη 20/10 – Θα παραμείνει στην Πελοπόννησο μετά τον αγώνα που θα δώσει το Σάββατο στο Ναύπλιο

Δεκτό έγινε τελικά το αίτημα της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για μετάθεση της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα της πρεμιέρας της Α2 Εθνικής κατηγορίας με τον Απόλλωνα στην Πάτρα! Όπως είναι γνωστό η ΕΟΚ είχε ανακοινώσεις ότι (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δικαστικής περιπέτειας που έχει η Αχαϊκή ομάδα) η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί στην κανονική ημερομηνία της διεξαγωγής της, ύστερα από αίτημα των γηπεδούχων, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της η Energean Kavala BC, μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη απόφαση, ζήτησε ο εξ αναβολής αγώνας να μετατεθεί μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 20 του μηνός, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποστολή της και να μην αναγκαστεί να επιστρέψει στην βάση της μετά τον αγώνα που δίνει το προσεχές Σάββατο 17/10 στο Ναύπλιο με τον Οίακα και μετά από δύο ημέρες να κάνει ένα ακόμα μεγάλο ταξίδι.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Το αίτημα κατατέθηκε στη διοργανώτρια αρχή και από τη στιγμή που και η ομάδα του Απόλλωνα Πατρών δεν είχε καμία αντίρρηση για την αλλαγή της ημερομηνίας, έγινε δεκτό. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ που εκδόθηκε την Τετάρτη14/10 αναφέρει τα εξής: «Για συγκοινωνιακούς λόγους και μετά από συμφωνία των δύο Σωματείων, ο εξ αναβολής αγώνας ΑΣ Απόλλων Πάτρας– ΕΚ Καβάλας για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, αντί της 21/10/2020, θα διεξαχθεί στις 20/10/2020 και ώρα 17.00, στο κλειστό γυμναστήριο Περιβόλας».

Φεύγει την Παρασκευή, γυρίζει την Τετάρτη

Πλέον η αποστολή της ομάδας του Νίκου Πενταζίδη θα αναχωρήσει από τη βάση της το πρωί της Παρασκευής 16 του μηνός με προορισμό το Ναύπλιο. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης θα ταξιδέψει στην Πάτρα όπου θα διαμείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα όπου και θα προετοιμαστεί για τον αγώνα με τον Απόλλωνα το απόγευμα της Τρίτης. Μετά το τέλος και του 2ου επίσημου αγώνα που θα δώσει σε διάρκεια 4 ημερών, θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής. Υπολογίζεται ότι η ομάδα θα επιστρέψει στην Καβάλα τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου.

Θα διανύσει σχεδόν 1580 χιλιόμετρα σε 4 ημέρες

Ακόμα και με αυτή τη διευκόλυνση, η ταλαιπωρία της ομάδας θα είναι μεγάλη. Υπολογίζεται ότι η Ένωση θα καλύψει από την προσεχή Παρασκευή έως την Τετάρτη περίπου 1580 χιλιόμετρα (Καβάλα – Ναύπλιο 778 χιλ., Ναύπλιο – Πάτρα 184 χιλ. και Πάτρα – Καβάλα 617 χιλ.), διαμένοντας για 4 ημέρες σε ξενοδοχεία. Εκτός από τις μετακινήσεις υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι. Το ξεκίνημα της χρονιάς με τον Τρίτωνα ήταν κακό και το τελευταίο πράγμα που θέλει η Energean Kavala BC είναι να γυρίσει με «άδεια χέρια» απ’ αυτή την αποστολή. Το αν ο Απόλλων θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που απέκτησε με μεταγραφή θα γίνει την Πέμπτη από το ΑΣΕΑΔ. Αν θα μπορέσει θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στην Α2, αν όμως όχι, τότε θα είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό.