ΑΟ Καβάλα 1965: «Καρέ» νικών, 3-0 τον Πιερικό

4 στα 4 για το «καραβάκι» στο πρωτάθλημα της Football League με εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο – Δύο γκολ ο Αδαμάκης και ένα ο Στίκας

Απ’ το καλό στο καλύτερο βαδίζει η ομάδα της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Football League! Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου (10/4) και τον Πιερικό στο «Ανθή Καραγιάννη» με 3-0, κάνοντας το 4 στα 4, με το οποίο διατηρείται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Ήταν σοβαρός, και αποτελεσματικός, με παίκτες που ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο.

Τα πρώτα 10 λεπτά του 2ου ημιχρόνου

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 2ο ημίχρονο (ύστερα από ένα άκαρπο 1ο μέρος, όπου ο Πιερικός είχε την ελαφρά υπεροχή), και ειδικά στα πρώτα 10 λεπτά, οπότε και το «καραβάκι» βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και να έχει και το αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο λόγω αποβολής του κεντρικού αμυντικού των φιλοξενούμενων! Συγκεκριμένα με το «καλημέρα» της επανάληψης (47’) ο νεοεισελθών Αδαμάκης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Πιερικού με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από πάσα του Βαλαβανόπουλου.

Στην αμέσως επόμενη φάση και με την κεκτημένη ταχύτητα του 1ου γκολ, ήρθε και ένα δεύτερο για τον ΑΟΚ, όταν στο 49’ ο Στίκας με κεφαλιά έκανε το 2-0, ύστερα από φάουλ – σέντρα του Ορφανίδη. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε τη γραμμή.

Στο 54’ ο Πιερικός μένει με 10 παίκτες μετά την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιαλαμίδης για φάουλ στον Κόκκορη που ήταν ε προφανή θέση για γκολ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Απ’ εκεί και πέρα η Καβάλα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και συμπλήρωσε το «καρέ» των νικών της, με το γκολ που σημείωσε ο Αδαμάκης στο 85’ όταν βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα και τον πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για ακόμα ένα τέρμα, με τον Ορφανίδη στο 64ο λεπτό, όταν πλάσαρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, αλλά ο Μακρής έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης Στίκας, Παντεκίδης, Κολλαράς, Γαβριηλίδης, Θωμαίδης (81’ Βακιρτζής), Παπαδόπουλος (45’ Αδαμάκης), Ορφανίδης, Κόκκορης (57’ Κέρθι), Βαλαβανόπουλος (74’ Μελισσόπουλος).

Πιερικός: Αλεξιάδης, Τοπαλίδης (59΄Καταρτζής), Χαρτσιάς, Αποστολόπουλος, Γιαλαμίδης, Μακρής, Ιντζόγλου (74΄Ίτσιος), Δεμιρτζόγλου (59΄Μποούλι), Παπαδόπουλος, Γκατσολάρι (87΄Τακίδης), Κυβελίδης (74΄Μηλιώτης).