ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: «Διπλό» με «ανατροπή» στον Ολυμπιακό Βόλου (1-3)

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη και παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας – Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά από 8 αγωνιστικές στη Football League

Στις νίκες επέστρεψε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (28/4) η ομάδα της Καβάλας στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Football League. Αντιμετωπίζοντας στο Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική επικράτησε με 3-1 και με τους 3 βαθμούς που κέρδισε παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τη Βέροια και τον Πανσερραϊκό.
Η νίκη για το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη, παίρνει μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε πάση θυσία να κερδίσει, προερχόμενη από δύο σερί ήττες (μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Στέφανος Ξηροφώτος υπέβαλε την παραίτηση του), ενώ χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ, δεδομένου ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή. Τα κατάφερε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, με αποτελεσματική άμυνα αλλά και επίθεση, όπου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το τελικό σκορ, κερδίζοντας την αποδοχή και το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο γήπεδο.

Τα γκολ του αγώνα

– Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 13ο λεπτό με τον Παπαδημητρίου που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κέρδισε τον Κυρίτση κάνοντας το 1-0.
– Η Καβάλα πίεσε για να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε και αφού είχε μια καλή ευκαιρία με τον Γαβριηλίδη στο 26ο λεπτό, τα κατάφερε 2 λεπτά αργότερα με τον Κόκκορη που έκανε το 1-1, ύστερα από σέντρα του Κολλά.
– Το «καραβάκι» θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα, πριν πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά ο Αγροδήμος έδιωξε την μπάλα πάνω από την αρχή. Ότι δεν έγινε στο τέλος του 1ου μέρους, πραγματοποιήθηκε στην αρχή του 2ου, και συγκεκριμένα στο 57’ όταν μετά από σέντρα του Ορφανίδη ο Αδαμάκης με πλασέ έγραψε το 1-2.
– Δέκα λεπτά αργότερα, «κλείδωσε» το «διπλό» για τον ΑΟΚ με τον προωθημένο Στίκα, που σκόραρε (για ακόμα μια φορά) με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ορφανίδη, ύστερα από στημένη φάση γράφοντας το τελικό 1-3.
– Στο 71’ καταγράφεται μία υποψία ευκαιρίας με κεφαλιά του Γκιοατά μετά από κόρνερ που έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο Παπαδημητρίου έκανε ένα καλό σουτ στο 75’ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να αποκρούσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας και να διώξει στη συνέχεια η αντίπαλη άμυνα.

Οι Συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοβ, Γραικός (8’ λ.τ. Παπακώστας), Μπουτζίκος (37’ λ.τ. Νικλητσιώτης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Κόλα (62’ Γκιοατά), Αγρόδημος, Βουκελάτος, Παπαδημητρίου, Ερέρα (62’ Τζούριτς), Τσαγκαλίδης.
Καβάλα:  Κυρίτσης, Καλαντζίδης (87’ Τενεκές), Γιαλαμούδης (46’Kολαράς), Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (64’ Κέρθι), Θωμαΐδης (88’ Γεωργακόπουλος), Κολλάς, Ορφανίδης, Αδαμάκης (87’ Μελισσόπουλος).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Football League και η βαθμολογίες έχουν ως εξής:
– Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός 0-3
(55’ Πράντο, 83’ Ψάλτης, 90’+2 Θεοδωρίδης)
– Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα 1-3
(13’ Παπαδημητρίου – 28’ Κόκκορης, 62’ Αδαμάκης, 68’ Στίκας)
– Πιερικός – Βέροια 0-1
(72’ Πασάς)
– Αλμωπός Αριδαίας – Θεσπρωτός 0-0
– ΑΕΠ Κοζάνης – Τρίγλια 0-0

Η Βαθμολογία

  1. ΑΟΚ 19
  2. Πανσερραϊκός 19
  3. Βέροια 19
  4. Πιερικός 13
  5. Ολυμπιακός Βόλου 12
  6. Θεσπρωτός 11
  7. Τρίγλια 8
  8. Αλμωπός Αριδαίας 6
  9. Απόλλων Πόντου 2
  10. Κοζάνη 2

Η Επόμενη αγωνιστική (9η 5/5/21 17.00)

Απόλλων Πόντου – ΑΕΠ Κοζάνης
Βέροια– Τρίγλια
Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας
Πιερικός – Ολυμπιακός Βόλου
Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός