ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Άλμα ανόδου με 0-2 στην Κατερίνη επί του Πιερικού

Επιστροφή στις νίκες με ένα σπουδαίοι «διπλό» επί του Πιερικού με τα γκολ των Βαλαβανόπουλου και Κόκκορη - Στην κορυφή της βαθμολογίας ο ΑΟΚ, με παιχνίδι λιγότερο - Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία μετά από 13 αγωνιστικές

Ενα σπουδαίο «διπλό» με το όποιο πραγματοποιεί ένα μεγάλο άλμα για την εξασφάλιση της ανόδου έκανε, το απόγευμα της Κυριακής, στην Κατερίνη ο ΑΟΚ. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη επικράτησε με 2-0 του τοπικού Πιερικού, επιστρέφοντας στις νίκες μετά το «χαστούκι» με τον Απόλλωνα Πόντου την περασμένη εβδομάδα και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει ακόμα και στις πιο δύσκολες έδρες.

Πράγματι η έδρα του Πιερικού είναι από τις πιο απαιτητικές στον Βόρειο Όμιλο της Football League, όπου η Καβάλα πήρε δίκαια το «τρίποντο», μιας και ήταν κατά πολύ ανώτερη από τους γηπεδούχους. Ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 18ο λεπτό με τον Βαλαβανόπουλο, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ. Απ’ την άλλη όμως και οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο η άμυνα του ΑΟΚ στάθηκε στο ύψος της. Στην επανάληψη ο Κόκκορης έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη μεγάλη νίκη, ενώ στη συνέχεια διαχειρίστηκε άνετα το παιχνίδι, αφού παρά τις αλλαγές που έγιναν από τον Πιερικό που θέλει να ενισχύσει την επίθεση του, δεν πιέστηκε καθόλου!

Φάσεις και γκολ

– Ο ΑΟΚ δείχνει από την αρχή τις «άγριες» διαθέσεις του δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Αδαμάκη, Βαλαβανόπουλο και Κόκκορη.
– Στο 16’ ο Πιερικός απείλησε με τον Ίτσιο σε αντιεπίθεση
– Το 0-1 γίνεται στο 18ο λεπτό όταν μετά από σουτ του Ορφανίδη, η μπάλα κοντράρει στο πόδι του Βαλαβανόπουλου και καταλήγει στα δίχτυα.
– Στο 36’ ο Κόκκορης δίνει στον Ορφανίδης το σου του οποίου διώχνει ο τερματοφύλακας Καραγκιολίδης.
– Στην αρχή της επανάληψης ο Πιερικός πλησίασε στην ισοφάριση με το σουτ του Ίτσιου που απέκρουσε ο Κυρίτσης.
– Στο 52’ γίνεται το 0-2, σε αντεπίθεση όταν μετά από πάσα του Ορφανίδη και λάθος στην άμυνα του Πιερικού ο Κόκκορης δε θα δυσκολευτεί να ευστοχήσει. 55’ Τρείς μαζεμένες αλλαγές για τον Πιερικό.
– Στο 73’ ο ΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και ένα 3ο γκολ σε μια διπλή ευκαιρία με τους Γαβριηλίδη και Αδαμάκη.

Οι Συνθέσεις:

Πιερικός: Καραγκιολίδης, Τακίδης (54′ Μπουζούκης), Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Αποστολόπουλος, Χαρτσιάς, Μακρής (54′ Μηλιώτης), Ιντζόγλου (54′ Κυβελίδης), Ίτσιος (78′ Καρανάτσιος), Γκατσολάρι (78′ Κουκοδήμος), Μπουολί.
Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (66′ Κέρθι), Θωμαΐδης, Βαλαβανόπουλος (71′ Κόλλας), Ορφανίδης, Αδαμάκης (78′ Γιαλαμίδης).

Τα αποτελέσματα
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Τρίγλια – Θεσπρωτός 2-1
Αλμωπός Αριδαίας – Βέροια 0-0
Πιερικός – Καβάλα 0-2
Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός Βόλου (αναβολή)
Πανσερραϊκός – Κοζάνη 1-0

Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα 28 *
  2. Πανσερραϊκός 28
  3. Βέροια 28
  4. Πιερικός 20 *
  5. Ολυμπιακός Βόλου 16 *
  6. Τρίγλια 15
  7. Αλμωπός Αριδαίας 14
  8. Θεσπρωτός ** 11
  9. Απόλλων Πόντου ** 8
  10. Κοζάνη 4

*** Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν αγώνα λιγότερο

Η Επόμενη Αγωνιστική
Κοζάνη – Θεσπρωτός
Ολυμπιακός Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας
Καβάλα – Τρίγλια
Βέροια – Πανσερραίκός
Πιερικός – Απόλλων Πόντου