ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Άλμα τίτλου (0-2) στην Κοζάνη

Το «τρίποντο» της ομάδας του Κώστα Ανυφαντάκη σε συνδυασμό με τις ήττες της Βέροιας και του Πανσερραϊκού την έφερε μια ανάσα από την κατάκτηση της πρωτιάς – Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας καθώς και τη βαθμολογία

Aν οι προηγούμενες νίκες της Καβάλας στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Football League θεωρούνταν ως βήματα προς την κατεύθυνση της κατάκτησης του τίτλου, αυτή επί της Κοζάνης την Κυριακή (6/6/21) με 0-2, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως άλμα! Κι αυτό όχι μόνο λόγω των 3 βαθμών που κέρδισε, αλλά και των άτυχων αποτελεσμάτων της Βέροιας και του Πανσερραϊκού από τους οποίους ξέφυγε ακόμα περισσότερο στην κορυφή.

Και μπορεί εξ αιτίας της επικείμενης αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία η τελική θέση για το «καραβάκι» (αλλά και για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του ομίλου), ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος είναι να τερματίσει στην 1η θέση και να πάρει τον τίτλο. Κι απ’ ότι φαίνεται θα τα καταφέρει!

Γκολ και φάσεις

Το συγκρότημα του Κώστας Ανυφαντάκη, που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ήταν ανώτερο από τους γηπεδούχους, μπήκε με το δεξί στην αναμέτρηση μιας και μόλις στο 3ο λεπτό ο προωθημένος Παντεκίδης έκανε το 0-1.

Στο 10’ ο Γιαλαμούδης εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Κοζάνης αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 30’ σουτ του Σέλσο έφυγε πάνω από το δοκάρι του Σταθάκη.

Στο 57’ η Κοζάνη ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Στίκα, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται», αλλά στο 64’ καταλογίζεται η εσχάτη των ποινών σε χέρι του Γιαλαμούδη (ύστερα από υπόδειξη του βοηθού). Το πέναλτι εκτελεί ο Ντούκα αλλά σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταθάκη, που είχε πέσει στη σωστή γωνία.

Στο 71’ οι αμυντικοί της Κοζάνης διώχνουν πάνω από τη γραμμή σουτ του Κόκκορη και στο 74’ ο Ορφανίδης, μετά από πάσα του Κέρθι πλασάρει ωραία και γράφει το τελικό 0-2.

Οι Συνθέσεις

AEΠ Κοζάνης (Ναντβόρνικ): Σταυρίδης, Σέλσο, Λι (74’ Ντινόπουλος), Κοτταρίδης, Παπαδόπουλος (68’ Τρομπούκης), Ντούκα, Πάλλας (Κυριαλάνης), Ταϊρης, Νικολίτσας (60’ Φράνκο), Βοριαζίδης, Φωλίνας.

Καβάλα (Ανυφαντάκης): Σταθάκης, Καζαντζίδης (89’ Βακιρτζής) , Γιαλαμούδης, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόλλας (67΄Κόκκορης), Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος (53’ Κέρθι), Ορφανίδης (89’Γεωργακόπουλος), Αδαμάκης (89’ Τενεκές) .

Κώστας Ανυφαντάκης: Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα…

«Προετοιμαστήκαμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, δηλαδή να το πούμε για να το… πούμε! Πραγματικά γνωρίζαμε ότι η Κοζάνη είναι μια ομάδα που κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η Βέροια έχασε βαθμούς εδώ, ενώ με τον Πανσερραϊκό ήταν άτυχη. Μπήκαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι, ευτυχήσαμε με προηγηθούμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 0-2 στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και την πίεση τους. Κέρδισαν πέναλτι που δεν το αξιοποίησαν. Εμείς ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση μας, πετύχαμε ένα 2ο γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής ευνοούν την ομάδα μας, όμως εμείς απ’ την αρχή της περιόδου κοιτάμε μόνο τι κάνουμε εμείς κι έτσι θα συνεχίσουμε. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτỨ!

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 15ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Θεσπρωτός –Βέροια 3-2
Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 0-1
Τρίγλια – Πιερικός 1-1
Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας 3-1
Κοζάνη – Καβάλα 0-2

Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα 35
  2. Βέροια 31
  3. Πανσερραϊκός 28
  4. Πιερικός 24
  5. Ολυμπιακός Βόλου 22
  6. Τρίγλια 16
  7. Θεσπρωτός 16
  8. Αλμωπός Αριδαίας 14
  9. Απόλλων Πόντου 14
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 5

Η Επόμενη Αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός
Βέροια – Καβάλα
Απόλλων Πόντου – Τρίγλια
Αλμωπός Αριδαίας – Πανσερραïκός
Πιερικός – ΑΕΠ Κοζάνης