ΟΚΑ Καβάλας: Χρυσή στο Πανελλήνιο Κ-18 η Αναστασία Ιωσηφίδου [φωτογραφίες]

Η 17χρονη αθλήτρια πήρε την 1η θέση στο άλμα σε μήκος με επίδοση 5.86, σ’ ένα αγώνισμα που συμμετείχαν 43 αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα

Η δύσκολη αθλητική χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΟΚΑ Καβάλας. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο Βόλο στις 10 και 11 Ιουλίου, όπου ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε με 5 αθλήτριες και 2 αθλητές, η Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε τη διαφορά.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα σε μήκος με επίδοση 5.86 ξεπερνώντας τη Νικολία Ποιραζίδου (Απόλλων Πύργου) που πήρε τη 2η θέση με 5.75 και τη Φιλίπα Γαρατζογιάννη (Ευοικός) με 5.61. Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο το καλύτερο άλμα της αθλήτριας από τη Ν. Καρβάλη ήταν αρκετό για να της δώσει την 1η θέση, αλλά ακόμα και το 2ο (5.80) αλλά και το 3ο (5.77) θα της έδιναν την πρωτιά, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της εκπληκτικής εμφάνισης που πραγματοποίησε.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο συγκεκριμένο άθλημα συμμετείχαν συνολικά 43 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ενώ την 6η θέση κατέλαβε η Πηνελόπη Λεβεντοπούλου του ΟΚΑΚ με επίδοση 5.46.

Ο Γιώργος Βουλγάρογλου κατέλαβε την 6η θέση στα 400μ. με εμπόδια, ενώ άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Ελευθεριάδης που λίγο πριν τον τελικό τραυματίστηκε από πτώση και δεν συμμετείχε στο αγώνισμα.

Στον προκριματικό της Σφαιροβολίας αγωνίστηκε η Νεφέλη Μποσμποτη αποκομίζοντας την εμπειρία ενός μεγάλου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ενώ στα 100 μ. αγωνίστηκαν η Ζωή Γογοπούλου και η Σοφία Βαλτάλη.