Από την Καβάλα στην ελίτ των κορυφαίων αθλητών parkour του κόσμου

Πρωταγωνιστής του κορυφαίου freerunning θεσμού Red Bull Art of Motion από ελληνικής πλευράς ήταν ο Καβαλιώτης αθλητής, Μίμης Θεοδωρίδης, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές από όλον τον κόσμο

Στην ελίτ των κορυφαίων αθλητών parkour του κόσμου κατατάσσεται πλέον ο Mimi Th., κατά κόσμον Μίμης Θεοδωρίδης, μετά τη συμμετοχή του στον κορυφαίο freerunning θεσμό ο οποίος επέστρεψε στη χώρα μας το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον των φίλων του parkour, που καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες στην καρδιά του Πειραιά, το Μικρολίμανο.

Ο εντυπωσιακός αγώνας, ο οποίος τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έδωσε για πρώτη φορά ραντεβού πάνω σε ιστιοφόρα σκάφη, κάνοντας την ανατροπή και κορυφώνοντας το αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Το Red Bull Art of Motion συγκέντρωσε αθλητές από όλον τον κόσμο οι οποίοι έδωσαν μάχη στο πανέμορφο Μικρολίμανο με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, από την προβλήτα, αλλά και παραπλέοντα σκάφη, τους 18 συμμετέχοντες, ενώ η μοναδική εικόνα ταξίδεψε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλον τον κόσμο μέσα από το www.redbullartofmotion.com και το https://www.redbull.com/int-en/discover.

Δυστυχώς ο Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης, νικητής του Red Bull Art of Motion το 2014 και 2015 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά μετέφερε τις γνώσεις και εμπειρίες του κάνοντας τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα που κάλυψε το Mega [δείτε εδώ το βίντεο].

Πρωταγωνιστής του αγώνα από ελληνικής πλευράς ήταν ο ανερχόμενος Καβαλιώτης, Μίμης Θεοδωρίδης, ο οποίος εντυπωσίασε με την προσπάθειά του και έμεινε οριακά έξω από την τελική τριάδα, τερματίζοντας 4ος στην κατηγορία των ανδρών.

Σε ό,τι αφορά τους νικητές, ο 22χρονος Πολωνός, Κρίστιαν Κοβαλέφσκι, κατέκτησε την πρώτη θέση μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ενώ η Νόα Ντιόργκινα από την Ολλανδία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία γυναικών, μόλις στα 16 της χρόνια, ούσα πλέον η νεότερη αθλήτρια που έχει κερδίσει στον διαγωνισμό.

*Πηγή: ego-gymnastics.gr