Μίμης Θεοδωρίδης: Στο βάθρο του πρώτου Διασυλλογικού Αγώνα Παρκούρ Ανδρών-Γυναικών που έγινε στην Ελλάδα

Ο Καβαλιώτης πρωταθλητής του Παρκούρ και πλέον αθλητής του Α.Ο. Παλμός Καβάλας αναδείχτηκε νικητής στο freestyle ανδρών ανοίγοντας την πρώτη σελίδα στην επίσημη αγωνιστική ιστορία του Παρκούρ στη χώρα

Ήταν πρώτος πρωταθλητής των Παγκόσμιων Αγώνων στο Παρκούρ, 21 χρονών τότε και τώρα αναδείχτηκε ως ο πρώτος πρωταθλητής στο freestyle ανδρών, στον πρώτο Διασυλλογικό Αγώνα Παρκούρ Ανδρών-Γυναικών.

Ο λόγος για τον Καβαλιώτη πρωταθλητή του Παρκούρ και πλέον αθλητή του Α.Ο. Παλμός Καβάλας, Μίμη Θεοδωρίδη ο οποίος μαζί με τους συναθλητές του άνοιξε την πρώτη σελίδα στην επίσημη αγωνιστική ιστορία του παρκούρ στην Ελλάδα, ως αθλήματος ενταγμένου στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, μια ιστορία η οποία ξεκίνησε να γράφεται από το Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα και το Sports Village Athitaki, όπου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου διεξήχθη ο πρώτος Διασυλλογικός Αγώνας Παρκούρ Ανδρών-Γυναικών.

Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συμμετείχαν συνολικά 45 αθλητές και αθλήτριες, που αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και πρόσφεραν όμορφο θέαμα.

Νικητές αναδείχτηκαν ο Μίμης Θεοδωρίδης του Α.Ο. Παλμός Καβάλας στο freestyle ανδρών, η Έλενα Γεωργαντά του Α.Σ. Ίρις Θεσσαλονίκης στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, ο Μάριος Ξέρρας του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη στο αγώνισμα ταχύτητας (speed) ανδρών και η Βικτωρία Γεωργουλάκη-Τζαννέτου του Ο.Κ.Α. Αρκάδι στο speed των γυναικών.

Πρόσθετη αίγλη έδωσε η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή του freestyle, Δημήτρη Κυρσανίδη, ο οποίος παρευρέθηκε στους αγώνες ως κριτής και επιπλέον πρωταγωνίστησε στο workshop που «στήθηκε» στο περιθώριο του αγωνιστικού προγράμματος από τους υπεύθυνους του Sports Village Athitaki, προσφέροντας σε περίπου 40 παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το παρκούρ και να μπουν στον συναρπαστικό κόσμο του ανερχόμενου αυτού αθλήματος.

Εκ μέρους της διοίκησης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, στους αγώνες παρέστησαν η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη του αθλήματος του Παρκούρ, Ειρήνη Μανδραβέλη, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ελένη Μιχοπούλου.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες της στην κυρία Μάγδα Αθιτάκη και σε όλους τους ανθρώπους του Sports Village Athitaki, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία των Διασυλλογικών Αγώνων και για την άριστη υποστήριξη της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς.

*Πηγή-φωτογραφίες: ego-gymnastics.gr