Together in Sports: «Πρωταθλήτρια» η Καβάλα σε ένα διεθνές πιλοτικό πρόγραμμα

Η Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων γίνεται σημείο εκκίνησης για ένα πιλοτικό project άθλησης των παιδιών της Δομής, αλλά και για ακόμη περισσότερες προοπτικές για όλη την Καβάλα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Together in Sports στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Καβάλα [διαβάστε εδώ και εδώ λεπτομέρειες για το πρόγραμμα]. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Asylum, Migration and Integration Fund (AMIF) και τη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης της Γερμανίας και οργανώνεται από τις Ολυμπιακές Επιτροπές Ελλάδας και Γερμανίας, καθώς και τον Δήμο Καβάλας με τη συνδρομή της ΜΕΤΑδραση.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, αποσκοπεί στην ένταξη παιδιών 8-12 ετών και στην επόμενη φάση του θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις ηλικίες των παιδιών. Συμφωνήθηκαν ήδη τα επόμενα βήματα, παρουσιάστηκαν οι καθηγητές στα παιδιά και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα.

Με όλες τις προφυλάξεις τα παιδιά θα μάθουν στίβο και κολύμβηση στο πιλοτικό πρόγραμμα, ενώ πέρα από την άθληση των παιδιών της Δομής, ανοίγεται η προοπτική για «αλίευση» ταλέντων σε διάφορα αθλήματα, καθώς και για «γέφυρες» μεταξύ Καβάλας και Γερμανίας για μια πιθανή μελλοντική συνεργασία μεταξύ Συλλόγων.