Ο ΕΟΣ Καβάλας τίμησε και θυμήθηκε τον Αλέξανδρο Τσιλογεώργη [φωτογραφίες]

Όλοι ήταν εκεί, στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Ομίλου στο Παγγαίο που φέρει πλέον το όνομα του, σε μια συγκινητική εκδήλωση

Γιορτή μαζί κι απόδοση τιμής, στη μνήμη του οραματιστή και ιδρυτή του συλλόγου, Αλέξανδρου Τσιλογεώργη, απέτισε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, δίνοντας στο καταφύγιό του το όνομα του ορειβάτη που έγραψε ιστορία, όχι μόνο στην Καβαλιώτικη, αλλά στην Ελληνική Ορειβασία.

Την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, σε μια λαμπρή μέρα, η προγραμματισμένη εκδήλωση ξεκίνησε με μια συμβολική ανάβαση στην κορυφή Αυγό του Παγγαίου. Η τελετή που ακολούθησε, στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου, ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του συλλόγου Γιάννη Γκίκα, με σύντομη μνεία από τον Κώστα Μπακρατσά, και τον Βασίλη Κυριλλίδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η κόρη του εκλιπόντος, Σουζάνα Τσιλογεώργη.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της ταμπέλας με το όνομά του, από τους παλιούς φίλους και συνορειβάτες του, Σταύρο Χατζηχαραλάμπους και Πάρη Σκουτέλη. Όλη η τελετή έγινε μέσα σε κλίμα μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, ενώ η προσέλευση ήταν ανάλογη του μεγέθους της προσωπικότητας του Αλέξανδρου Τσιλογεώργη. Η μέρα αυτή θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων παραβρέθηκαν, όπως ανεξίτηλη θα μείνει η μνήμη και η προσφορά του σημαντικού αυτού ανθρώπου.