ΠΑΕ ΑΟΚ 1965: Στον «αέρα» ο αγώνας με την Καρδίτσα. 10 κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της Καβάλας

Τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα έβγαλαν «θετικούς» 9 ποδοσφαιριστές και ένα διοικητικό υπάλληλο της ΠΑΕ ΑΟΚ

Στον «αέρα» βρίσκεται ο εξ αναβολής αγώνας της Καβάλας για την 2η αγωνιστική της Super League 2 με την Αναγέννηση Καρδίτσας, μιας και τα rapid tests στα οποία υποβλήθηκαν όλοι στο σύλλογο, το πρωί της Κυριακής 2/1 έβγαλαν 10 κρούσματα κορονοϊού, (9 ποδοσφαιριστές και ένα διοικητικό υπάλληλο). Απ’ τη στιγμή που τα κρούσματα σε μια ομάδα είναι πάνω από 8, ενεργοποιείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που στην προκειμένη περίπτωση προβλέπει ότι ο διαιτητής του αγώνα θα εξετάσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών και παράλληλα θα πάρει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εξετάσεων και στη συνέχεια θα κλείσει το φύλλο αγώνα, η τύχη του οποίου θα κριθεί από τη διοργανώτρια αρχή.

Με λίγα λόγια δηλαδή, περίπου μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της αναμέτρησης, ο αγώνας (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα αναβληθεί.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΚ αναφέρει σχετικά:

«Κατόπιν επιδείνωσης ποδοσφαιριστών μας εν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελληνική επικράτεια, μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, αποφασίσαμε να διενεργήσουμε εκ νέου Rapid Tests σε όσους εμφάνισαν έντονα συμπτώματα καθώς σαν σύλλογος τηρούμε αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα με κύριο γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ανεύρεση 9 θετικών κρουσμάτων σε ποδοσφαιριστές μας και 1 στο υπαλληλικό προσωπικό, οπότε βάσει του ισχύοντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, η ομάδα μας δεν δύναται να αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα.

Την απαραίτητη ενημέρωση έχει λάβει η αρμόδια επιτροπή και η διοργανώτρια αρχή οι οποίες θα κρίνουν και την τύχη του σημερινού αγώνα».